Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Componenta de Management al Fluxurilor de Numerar din cadrul pachetului integrat ERP SIVECO Applications rezolva o problema vitala pentru manageri: GESTIONAREA DISPONIBILITATILOR BANESTI ale organizatiilor

07 Septembrie 2004



Pentru a face fata competitiei din ce in ce mai acerbe, miscarilor neasteptate din piata, schimbarilor de mentalitate in abordarea afacerilor, organizatiile desfasoara operatii tot mai diverse si mai complexe.
Deciziile adoptate de management fac parte din strategii complicate, cu repercursiuni pentru intreaga organizatie, pe termen lung si foarte lung - necesitand informatii agregate, disponibile in timp real, usor de interpretat si de folosit.
Cel mai bun raspuns la o asemenea problema este implementarea unui sistem informatic integrat, precum SIVECO Applications, produs ERP dezvoltat continuu de SIVECO Romania in ultimii 10 ani. Componentele din cadrul pachetului asigura urmarirea, planificarea, evaluarea fiecarui proces de afacere ce se deruleaza in cadrul unei organizatii, indiferent de industria in care aceasta activeaza.
"Una dintre aceste componente, cea de Management al Fluxurilor de Numerar, se refera la rezolvarea unei probleme care solicita continuu atentia si timpul managerilor: banii. Solutia reprezinta un adevarat instrument pentru gestionarea disponibilitatilor si fluxurilor de numerar", afirma Aurora Crusti, Director Departament SIVECO Applications,.

Efectele pe care acestea le au asupra fluxurilor de numerar pot fi cuantificate prin analizele manageriale, de previziune, dinamice, prin intermediul carora o companie isi poate administra platile si incasarile.
Prin cunoasterea in orice moment a disponibilitatilor, decidentii pot coordona platile si incasarile, astfel incat ele sa fie executate in si din anumite surse banesti, la anumite termene de timp.
In acest mod, managementul are un mai bun control asupra veniturilor financiare, determinate de comisioane platite mai mici si dobanzi incasate fructificate.

In cadrul unui sistem organizational, componenta de Management al Fluxurilor de Numerar are o importanta vitala, avantajele fiind, pe scurt, urmatoarele:

  • Prezentarea datelor analizate intr-o maniera tabelara sau grafica, cu posibilitatea de evidentiere a tendintelor pe termen scurt, mediu si lung (de 1 an);
  • Urmarirea, in orice moment, a valorilor indicatorilor de interes si previziune a evolutiei indicatorilor analizati pe perioade de timp stabilite de utilizator, previziune ce va tine cont de datele istorice existente in sistem;
  • Analiza sigurantei in exploatare a datelor financiare.
    Astfel, sistemul garanteaza economie de timp si rapiditate in decizii la nivelul managementului in analiza cash-flow-ului.

    "Valorificarea superioara a datelor este asigurata prin utilizarea concomitenta a instrumentului de analiza dezvoltat de SIVECO Romania, SIVECO Business Analyzer. In functie de cerinte, rapoartele sunt diversificate, putand reda evolutiile si tendintele incasarilor si platilor, sunt analize comparative intre previzonat si realizat din punct de vedere al miscarilor de numerar. Analizele dinamice pot fi realizate la o anumita data, la nivel global sau detaliat, pentru sucursale, analizele de tip TOP/BOTTOM sunt legate de cele mai importante tipuri de activitati din companie din punct de vedere al fluxului de numerar (de exemplu, analiza celor mai mari plati efectuate pe o anumita perioada de timp)", precizeaza doamna CRUSTI.

    Impreuna cu celelalte componente din cadrul pachetului integrat SIVECO Applications, Componenta de Management al Fluxurilor de Numerar contribuie la fluidizarea si controlul proceselor din cadrul organizatiei, punand la dispozitia managementului instrumente de analiza corecte, fiabile, in timp real.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite