Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Grupul austriac ACP soseşte īn Romānia

30 Octombrie 2007



ACP Holding GmbH, prezent până de curând numai pe pieţele din Austria şi Germania, îşi extinde activitatea în România. ACP a preluat filiala bucureşteană a firmei IT Online Datensysteme din Germania.
Recent înfiinţata firmă, ACP IT Solutions Bucureşti SRL, va oferi pe piaţa românească o gamă completă IT de produse hardware, soluţii software şi servicii, inclusiv finanţare IT.

Grupul ACP a fost înfiinţat în 1993, având sediul principal în Viena, iar în anul 2003 şi-a extins prezenţa în Germania. ACP are în prezent 669 de angajaţi şi a realizat în exerciţiul financiar 2006/07 o cifră de afaceri de 286,5 milioane de euro. În ultimii ani, grupul a adoptat o strategie agresivă de creştere economică prin crearea sau achiziţia de noi firme, care i-au permis să se extindă rapid, folosind în acelaşi timp resursele şi experienţa specialiştilor săi.
Intrarea pe piaţa românească s-a realizat printr-o astfel de achiziţie: ACP Holding GmbH a cumpărat 51% din acţiunile firmei Online Datensysteme Romania SRL, filială, cu sediul în Bucureşti, a companiei Online Datensysteme GmbH din Berlin.Firma bucureşteană dispune în prezent de 14 angajaţi şi a obţinut în 2006 o cifră de afaceri de 12 milioane de euro. Pe lângă sediul central, există trei locaţii de asistenţă de service în Galaţi, Drobeta-Turnu Severin şi Cluj-Napoca. Până la sfârşitul anului, numărul angajaţilor din Bucureşti va ajunge la douăzeci. În următoarele luni va fi extins şi numărul de prezenţe din ţară, intenţionându-se să existe 10 locaţii prin care să se poată oferi servicii clienţilor din orice zonă a ţării.

Echipa din Bucureşti este extrem de competentă şi eficientă“, declară Stefan Csizy (foto), Chief Executive Officer al grupului ACP. „România este o piaţă deosebit de interesantă, cu un ritm anual de creştere economică de 8% şi de aceea are nevoie de echipamente IT profesionale“.

Directorul general al filialei ACP din România este Till Schwitalla, fostul director general al filialei Online Datensysteme, din 2004, de la deschiderea acesteia. Schwitallaremarcă şansele apărute o dată cu preluarea de către ACP: „Ca parte a unui furnizor internaţional de soluţii IT putem să transpunem în continuare proiecte de anvergură mai mare decât până acum şi să ne extindem mult mai rapid. De asemenea, avem acces la resursele şi informaţiile de specialitate ale întregului grup ACP“.

ACP furnizează în prezent pe piaţa românească preponderent hardware, servicii şi consultanţă. Clienţii provin în special din sectorul public: Ministerul de Finanţe, Ministerul Educaţiei, Ministerul de Interne, poliţie, administraţii regionale, precum şi din universităţi. În viitor, ACP vizează să îşi extindă portofoliul de clienţi îndeosebi în domeniile industrial şi financiar; iar oferta va fi similară cu cea din Austria şi Germania, incluzând pe lângă hardware şi soluţii software, prestări de servicii complete şi finanţare IT.

Concomitent cu accesul pe piaţa românească, ACP şi-a extins în continuare prezenţa în Germania. ACP a deschis o nouă filială în Frankfurt, cea de-a noua, de această dată nu printr-o achiziţie suplimentară, ci prin crearea unei noi entităţi. În Austria, ACP dispune deja de o reţea consistentă de peste 22 de filiale.

Informaţii suplimentare despre ACP Holding GmbH sunt disponibile online la adresa: www.acp.at.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite