Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Inovaţia Epson īn tehnologia pigmenţilor de cerneală

01 Noiembrie 2007



Epson lansează trei noi imprimante profesionale de format mare în opt culori. Acestea sunt de 17” (A2) - Epson Stylus Pro 4880, de 24” (A1) - Stylus Pro 7880 şi de 44” (A0+/B0) - Stylus Pro 9880. Fiecare înglobează cerneala Epson UltraChrome K3 cu tehnologia Vivid Magenta, cea mai recentă descoperire în industria pigmenţilor, care oferă o gamă largă de culori şi imagini de calitate inegalabilă, cu ajutorul unui set de cerneluri de opt culori.

Noua gamă de imprimante de format mare oferă rezultate de cea mai bună calitate, necesare în domenii ca artele fine, fotografia sau proofing. O nouă interfaţă Ethernet este inclusă în standard, făcând posibile viteze de procesare mari, eficiente. Capul de printare avansat îmbunătăţeşte calitatea imaginii şi, alături de tehnologia Epson Super Halftone, un nou algoritm de afişare, oferă detalii fine şi reproducere realistă a culorii.

Imprimantele Epson de format mare oferă o flexibilitate a mediului de printare şi sunt compatibile cu o gamă largă de modele de hârtie de la Epson, cu grosimea de până la 1,5 mm - hârtie lucioasă, hârtie mată, hârtie de calitate superioară şi hârtie obişnuită. Modelele Epson Stylus Pro 7880 şi Stylus Pro 9880 includ un mecanism de rulare a hârtiei şi cut sheet pentru modelele standard. Modelul Epson Stylus Pro 4880 are o casetă de alimentare pentru volume mari de lucru pentru hârtie de dimensiuni de la A4 (Letter) până la 17” (A2). O noutate este secvenţa îmbunătăţită de tăiere, pentru un ritm de imprimare mai rapid şi mai productiv.

Cerneala UltraChrome K3 cu Vivid Magenta măreşte gama de culori a UltraChrome K3, deja suficient de variată, reprezentând un progres în industria pigmenţilor. Setul complet de culori include nouă cartuşe de culoare: photo black, matte black, light black, light light black, cyan, light cyan, yellow, vivid magenta şi vivid light magenta. Cele două cerneluri magenta utilizează noi pigmenţi de înaltă densitate, care creează culori vibrante de albastru şi mov, asemenea celor găsite în peisaje marine sau în natură. Atât cartuşul photo black, cât şi cel matte black sunt uşor de schimbat între ele şi dau rezultate mai bune pe hârtie lucioasă sau mată.

Cerneala UltraChrome K3 cu Vivid Magenta asigură scale superbe de gri şi precizie a culorii fără pierderea calităţii acesteia. Se menţin, de asemena, caracteristicile superioare ale cernelii UltraChrome K3, spre exemplu acurateţea mare a culorilor neutre sau închise, stabilitatea excelentă pe termen scurt şi tonalitatea fină de la umbră la lumină. Metamerismul este eliminat cu acest nou set de cerneluri. Capul de printare permanent Epson Micro Piezo™ oferă consistenţă de neegalat pentru orice print, astfel că fiecare imprimare va fi identică de la prima la ultima, chiar dacă lucrările sunt printate la luni distanţă, ceea ce face ca aceste modele să fie ideale pentru studiourile care produc tiraje în ediţii limitate.

De asemenea, este inclusă şi tehnologia Epson Super Halftone, un nou sistem de procesare a imaginii pentru cartografia punctului.Acesta potenţează calitatea printurilor, care se poate pierde la imaginile de rezoluţie joasă şi în modurile bidirecţionale. Un nou algoritm de cartografiere reduce granulaţia, atât la joasă rezoluţie, cât şi la cea înaltă.Rezultatul înseamnă imagini fine, cu o acurateţe mai mare a culorilor.

Marco van Niekerk, Senior Product Manager pe divizia de Imprimante de Format Mare a Epson Europa, declară că “Modelele din seria Stylus Pro încorporează cele mai recente tehnologii de printare Epson, oferind rezultate superioare celor date de celelalte imprimante cu opt culori de pe piaţă. Aceste ultime inovaţii sunt rezultatul unei cercetări importante menite să dezvolte şi să rafineze procesul de printare, cu scopul de a oferi profesioniştilor printuri de înaltă calitate. Epson şi-a construit o reputaţie puternică în a oferi produse de calitate superioară, pe care specialiştii se pot baza atunci când au nevoie de performanţă. Acesta este motivul pentru care rămânem alegerea profesioniştilor din domeniile fotografiei, proofing-ului, precum şi a celor din artele fine şi grafică.”

Sumarul caracteristicilor imprimantelor din seria Epson Stylus Pro:
· Rezultate eficiente cu ajutorul tehnologiei capului de printare Epson Micro Piezo
· Cerneală de înaltă densitate UltraChrome K3 cu Vivid Magenta
· Procesare a imaginii cu ajutorul tehnologiei Epson Super Halftone Screening
· Rezoluţie maximă de 2880 x 1440 dpi
· Cartuşe de cerneală individuale de mare capacitate – 110 ml sau 220 ml
· Cartuşe de cerneală photo black şi matte black interschimbabile
· Manevrare a hârtiei profesionale de dimensiuni de 44, 24” sau 17”, cu rolă şi sistem de tăiere a hârtiei
· Rolă de printare BorderFree™ de la 8” până la 44”
· Printare pe hârtie până la 1,5 mm grosime poster board
· Sistem automat de tăiere încorporat
· Viteze de printare de înaltă performanţă ale motorului
· Standard USB 2.0 şi 10/100 Ethernet
· Ecran de comandă LCD cu funcţii intuitive
· Tehnologia cartuşelor de cerneală presurizate pentru Stylus Pro 7880 şi Stylus Pro 9880
· Casetă de alimentare pentru modelul Stylus Pro 4880
· Casetă suplimentară pentru Stylus Pro 9880
· Preţ estimat de vânzare pentru Stylus Pro 9880 (A0+) fără taxe – 6.700 euro
· Preţ estimat de vânzare pentru Stylus Pro 7880 (A1) fără taxe – 3.588 euro
· Preţ estimat de vânzare pentru Stylus Pro 4880 (A2) fără taxe – 2.100 euro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite