Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Scoala de Vara SIVECO – soft educational

08 Septembrie 2004



In conditiile in care computerele au devenit parte integranta in viata noastra de zi cu zi, apar tot mai des avertismente despre efectele nocive ale abuzului utilizarii calculatorului, in special asupra dezvoltarii copiilor.
Din fericire, psihologii asigura parintii si educatorii ca folosirea computerelor in scopuri educative, cu software de specialitate, verificat si avizat de profesori si specialisti in psihopedagogie este chiar benefic pentru tanara generatie.
Aceasta concluzie s-a impus in cadrul seminarului "Dimensiunea psihopedagogica a continutului educational" coordonat de prof. dr. Eugen Noveanu, cercetator principal la Institutul de Stiinte ale Educatiei.

Aceasta dezbatere stiintifica s-a desfasurat in timpul stagiului de instruire a profesorilor coordonatori din echipele de dezvoltatori de software educational - Scoala de Vara SIVECO, organizata in perioada 14-20 august la Drobeta Turnu Severin.

"Angrenarea copiilor alaturi de profesorii lor in productia de soft educational este una dintre cele mai eficiente lectii de pedagogie predate in scoala romaneasca", declara Olimpius Istrate, cercetator asociat la Institutul de Stiinte ale Educatiei.

Actiunea s-a desfasurat sub egida Ministerului Educatiei si Cercetarii si a Centrului Virtual de Excelenta SIVECO Romania, initiativa unica in Romania care a reusit in mai putin doi ani de la infiintare sa devina o adevarata comunitate a dezvoltatorilor si utilizatorilor de materiale educationale - elevi si profesori de liceu. Pasiunea comuna pentru computere si dorinta de a invata "si altfel", adica folosind materiale interactive, eficiente si usor de asimilat au desfiintat distanta traditionala dintre banca si catedra.
"Fiecare actiune desfasurata sub umbrela Centrului Virtual ne da noi satisfactii si idei pentru proiecte viitoare. Entuziasmul copiilor si lucrurile extraordinare pe care le fac exploatand in sensul bun al cuvantului computerele pe care le-au primit la scoala prin programul SEI sunt motive solide pentru a crede cu putere in viitorul educatiei asistate de computer in Romania", spune Prof. Radu Jugureanu, responsabil pentru Materiale Educationale in cadrul SIVECO Romania.
Elevii si profesorii din toata tara lucreaza impreuna la producerea de soft educational de calitate. Materialele rezultate concureaza an de an la titlul de castigator al Cupei SIVECO (o pepiniera pentru producatorii de soft educational), si la un loc in platforma de eLearning AEL, adica in biblioteca de materiale educationale a fiecarui liceu din Romania.
Anul 2004 a insemnat deja pentru tanara si inimoasa comunitate trei reuniri sub egida Centrului de Excelenta SIVECO Romania: ".Campion" - tabara campionilor care "se antreneaza " pe Internet pentru Olimpiadele Inetrnationale de Informatica, "Cupa SIVECO 2004" si "Scoala de vara SIVECO Romania".



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite