Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cinci ani de PMI în România

15 Noiembrie 2007



Cum pot învata managerii de proiect din experienta antrenorilor de fotbal


Ce legatura poate fi între o echipa de fotbal si o echipa de proiect? Aparent, nici una. Si totusi, ambele echipe urmaresc acelasi scop comun – performanta. Or, când aceasta este subminata de rivalitatile din interioriul echipei, antrenorul, dar si managerul de proiect, se confrunta cu o problema delicata care trebuie rezolvata rapid. Acesta este doar unul dintre incitantele subiecte abordate în cadrul conferintei internationale „5 ani împreuna!“, organizata de filiala din România a Project Management Institute.


Project Management Institute Romania Chapter (PMI RO) a aniversat recent cinci ani de la înfiinţare prin organizarea unei conferinţe şi a unui workshop interactiv în care au fost dezbătute teme legate de managementul proiectelor.
Numeroşii invitaţi străini care au participat la această conferinţă, cărora li s-au alăturat Elisabeta Moraru, Microsoft, Tiberiu Vulpeş, director tehnic al Diviziei Primavera din cadrul TotalSoft, Camelia Milu, PMP, director tehnic Kepler-Rominfo (cu o originală prezentare al cărui „subiect“ a fost nimeni altul decât celebrul autor de legi Murphy), şi dr. Augustin Purnuş, PMP, Spider Management Technologies, au prezentat comunităţii de manageri de proiect (şi nu numai) metode şi tehnici noi de project management, menite să sprijine activitatea acestora.
Evenimentul a debutat cu prezentarea Simonei Bonghez, preşedinte PMI RO, care a evidenţiat rezultatele obţinute în Romania Chapter de la înfiinţare până în prezent, cât şi eforturile organizaţiei de a contribui la profesionalizarea managementului de proiect în România. Progresele înregistrate de PMI RO în ultimii ani au fost evidenţiate şi elogiate şi de Alexandre Rodrigues, mentor PMI Region 8.
Prezentările susţinute au răspuns unor întrebări cheie, tradiţionale sau novatoare, ale managementului de proiect: l „Modalităţi de identificare a surselor de finanţare nerambursabilă pentru o idee de proiect“ l „Decelarea celor mai eficiente instrumente de managementul riscurilor în proiecte“ l „Modalităţi de gestionare a portofoliului de proiecte“ l „Soluţii de transformare a project staff-ului în project team“ l „Influenţa şi atribuţiile unui sponsor de proiect“.


Teritoriul de vânătoare al echipei de proiect
Unul dintre principalele puncte de interes ale conferinţei a fost reprezentat de prezentarea doctorului Istvan Gorgenyi, cunoscut psiholog, coach şi fost campion olimpic cu echipa de polo a Ungariei. Fondator al „The Hunting Territory Institute – Australia“, dr. Gorgenyi a prezentat într-o manieră absolut inedită problemele care pot apărea la nivelul echipei de proiect. Bazându-se pe o experienţă de peste trei decenii în cercetare sportivă, sociologică şi psihiatrică, dr. Gorgenyi a realizat o originală paralelă între echipele sportive şi cele de proiect, ilustrând aspectele tipice ale teoriei sale referitoare la „terenul de vânătoare“ cu imagini sugestive din meciuri de fotbal memorabile. Prezentarea a evidenţiat problemele care pot apărea în cadrul unei echipe de proiect, atunci când delimitarea zonelor de competenţă iscă probleme între membrii echipei care solicită o mai mare autonomie şi libertate de acţiune, încălcând ierahiile prestabilite, probleme similare cu care se confruntă şi antrenorii echipelor sportive şi care pot duce la eşecuri repetate. Dr. Gorgenyi a prezentat o serie de soluţii practice de depăşire a acestor obstacole, evidenţiind riscul reapariţiei lor odată cu evoluţia echipei, dar şi de prevenire a apariţiei acestora, folosind exemple inspirate din sport. (O prezentare a ideilor care stau la baza teoriei dezvoltate de dr. Istvan Gorgenyi poate fi găsită în articolele apărute în „Sports Coach magazine“, http://www.huntingterritory.com/articles.html). Workshop-ul interactiv „The Hunting Territory“, susţinut a doua zi de dr. Gorgenyi a oferit participanţilor instrumente şi metode pentru diagnosticarea echipelor de proiect, pentru eficientizarea lucrului „împreună“ şi pentru accelerarea performanţelor echipelor. (R.G.)



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite