Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Martin Vosahlik, Managing Director Elanor Solutions: “Peste 90% din piaţa de outsourcing salarial este liberă în România!”

15 Noiembrie 2007



Elanor Solutions este un jucător nou pe piaţa românească a soluţiilor de salarizare şi HR. Compania a fost înfiinţată în 1991 în Republica Cehă, iar din 2000 a început să se extindă rapid, obiectivul fiind acoperirea regiunii centrale şi est europene, prin oferirea de servicii de nivel european la preţuri locale. Despre planurile pentru România am aflatdetalii de la Martin Vosahlik, Managing Director Elanor Solutions.


Care sunt cele mai importante momente din istoria Elanor?
La început am dezvoltat software pentru domeniul resurselor umane şi a agendei de salarizare. În 2000 piaţa din Cehia a devenit prea mică pentru compania noastră, aşa că ne-am decis pentru două variante de extindere. Mai intâi ne-am mărit portofoliul de servicii în Cehia prin externalizarea salariilor, principalul nostru obiect de lucru, veniturile din aceste servicii crescând faţă de soluţiile software. A doua variantă de extindere a fost deschiderea de sucursale noi şi în alte ţări, intrând pe piaţa slovacă, rusă, poloneză, ungară şi română. Plănuim să deschidem noi sucursale în Austria, Bulgaria, Slovenia şi Ucraina în 2008. În altă ordine de idei, numele Elanor era numele unei nimfe din “Lord of the rings”.


Care sunt competenţele, experienţa Elanor în domeniu?
Suntem în această afacere de mai mult de 16 ani şi ne-am extins din Republica Cehă deoarece deja lucram pentru cele mai mari companii ceheşti. De fapt numărăm mai mult de 10000 de ştate de plată pe lună. Am dezvoltat propriul nostru sistem al calităţii care este implementat în întregul grup Elanor. Staff-ul nostru a rezolvat proiectele de salarizare pentru toate tipurile de companii, iar cei 200 de angajaţi sunt cea mai mare valoare a noastră.


Ce produse de bază oferă Elanor?
Compania noastră se concentrează asupra departamentului de resurse umane, dezvoltarea soft-ului pentru salarizare şi externalizarea salariilor, dar în Republica Cehă, Slovacia şi în alte ţări, inclusiv România, ne ocupăm în principal de externalizarea salariilor. În completare avem şi alte servicii legate de resurse umane, dar ne dorim să fim cei mai buni profesionişti şi lideri în domeniul salarizării în Europa Centrală şi de Est, aşa că ne concentrăm asupra acestor servicii.


Prin ce se diferenţiază soluţiile Elanor?
Direcţia în ziua de azi este clară. Toate companiile şi-ar dori să-şi centralizeze pe cât posibil activităţile şi prin aceasta să-şi reducă cheltuielile. Cum regiunea central şi est europeană este din ce în ce mai dezvoltată, foarte multe firme internaţionale şi-au situat aici birourile. Aceasta este cea mai mare valoare a noastră şi anume că putem oferi aceleaşi servicii standard în regiunea centrală şi est-europeană. Am adus internaţional know-how şi am adăugat la acesta priceperile experţilor locali pe care i-am angajat. În acest fel putem acoperi nevoile de servicii europene la preţuri acceptabile pentru companiile locale, dar şi pentru clienţii internaţionali.


Sunt pregătite, suficient de mature companiile româneşti pentru a absorbi astfel de soluţii?
Outsourcing-ul salarial nu este atât de cunoscut ca în vestul Europei sau în America. Dar este o adevarată provocare pentru noi. În ţările dezvoltate outsourcing-ul salarial este folosit de către 40-60 % dintre companii. În România sunt sub 10% companiile care folosesc outsourcing-ul salarial, aşa că avem 90% din piaţă liberă. Nu cred să fie alt domeniu în care să existe atât de mult loc liber pe piaţă. Am fost încurajaţi să venim în România de către clienţii noştri din alte ţări care au filiale aici şi devin aici primii nostri beneficiari


Care sunt beneficiile ce decurg din outsourcing-ul salarizării şi al resurselor umane?
Salarizarea este o componentă specifică, necesară fiecărei firme. Dacă este realizată într-un mod corect nu va aduce avantaje competitorilor. Dacă nu este făcută într-un mod corect atunci îţi va aduce numai necazuri. Îţi asumi riscul penalizărilor din partea autorităţilor administraţiei publice şi, de asemenea, nemulţumirile angajaţilor care primesc salariul cu întârziere şi incorect. Acestea sunt avantajele de bază, aşa că lăsaţi grijile pe seama noastră pentru a avea un somn liniştit. Nu trebuie să vă preocupe pregătirea şi problemele cu care se confruntă persoana care se ocupă de calculul salarial. Protejaţi calculul salarial şi datele personale înainte să fie publice în propria firmă. Se vor şti costurile exacte pentru serviciile noastre şi acestea nu vor fi ascunse ci vor fi mai mult decât transparente. Cu siguranţă costurile firmei vor fi cu mult mai mici decat înainte. În final vă puteţi concentra asupra afacerii.


Alexandru Batali



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite