Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Reducerea costurilor de depozitare prin scurtarea derulării comenzilor de aprovizionare

15 Noiembrie 2007



Coordonare optimă a depozitelor asistată de tehnică software


Pentru întreprinderile din industria alimentară este imperios necesară prioritizarea administrării eficiente şi flexibile a depozitelor în vederea asigurării cerinţelor unei producţii de alimente proaspete. Realizarea acestui deziderat este posibilă numai prin implementarea unui software ERP specific de branşă, pentru conducerea optimă a întreprinderii. Astfel, stocurile de depozit vor fi minimizate, iar comunicarea permanentă dintre aprovizionare, depozit, producţie şi desfacere, va fi optimizată.


Considerarea diferitelor concepte de depozitare
Funcţia de organizare a depozitelor influenţează întregul proces al economiei mărfurilor ce necesită o administrare integrată a depozitelor şi care ia în considerare în mod flexibil concepte de depozite diferite, pentru a putea pune la dispoziţie produsele la momentul optim şi la cea mai bună calitate posibilă.


Susţinerea trasabilităţii
Trasabilitatea articolelor din depozit (până la furnizor şi dată de livrare) este organizată prin intermediul parametrilor corespunzători de depozit, cu referire directă la datele de provenienţă şi de calitate înscrise din mişcarea depozitului. Datele de legătură parametrizabile din economia mărfurilor, ca de ex. nr. de partide, nr. de identitate şi nr. de şarje, oferă posibilitatea unei evaluări complexe asupra tuturor mişcărilor de depozite şi asupra datelor de calitate. Cu ajutorul controlului fluxului de articole se pot primi din economia mărfurilor semnalele despre timpii de întârziere a materialelor şi produselor semifinite, cât şi despre produsele finite.
Identificarea articolelor din depozit este de asemenea automatizabilă, fiind totodată posibilă urmărirea real-time a tuturor mişcărilor din depozit.

Evaluări eficiente din datele de depozit

Pentru verificarea obiectivelor normate de management privind economia depozitelor, trebuie pregătite o multitudine de evaluări complexe şi flexibile ale depozitelor. În sectoarele industriei alimentare, costurile cu materiile prime sunt mai mari cu până la 70 % (în funcţie de grupa de produse) decât în industria de prelucrare a metalelor. De aceea este necesar ca în aceste unităţi să se realizeze un controlling special al materialelor. Disponibilitatea real-time a datelor din depozite dau posibilitatea şefilor de secţie şi managementului să reacţioneze direct şi fără întârziere asupra punctelor critice la materiile auxiliare şi materiile prime, pentru a împiedica astfel timpii de mers în gol din producţie, generatori de costuri.

Funcţionalităţi cu multiple beneficii
Software-ul de branşă CSB-System este armonizat consecvent cerinţelor industriei alimentare, dispunând în cadrul unui concept CIM vast de interfeţe pentru o multitudine de coordonări de depozite multiraft şi sisteme de transport. Administrarea depozitelor în CSB-System integrează următoarele funcţii:
• Înscrierea tuturor datelor de bază ale depozitelor, cum ar fi capacitatea, locaţia şi locurile de depozitare
• Administrarea eficientă a depozitelor cu integrarea mişcărilor de depozite, controlul calităţii, controlul fluxului de materiale, conducerea stocurilor din depozite, a listelor de depozite şi a informaţiilor din depozite
• Trasabilitatea tuturor articolelor din depozit prin parametrii speciali de depozit
• Referinţă directă a datelor de provenienţă şi de calitate
• Date de stocare conform timpilor de valabilitate
• Comparaţie automată a timpilor de depozitare plan şi real
• Realizarea unui inventar permanent prin consemnarea online a protocolului pentru listele necesare de inventar
• Alocare directă a preţurilor din depozit cu considerarea preţurilor de intrare şi a preţurilor de producţie


În continuare, pentru administrarea optimă a depozitelor sunt integrate următoarele funcţionalităţi speciale:
• Ieşire automată depozit
• Express-Master pentru realizarea comisionării automate
• Depozit cu conectare balanţe şi scannere
• Administrare dinamică a locurilor de depozitare
• Depozit automat prevăzut cu transport şi descărcare paleţi
• Evaluare consum depozit
• Etichetare integrată, codificare cu coduri de bare şi calculul curbelor de deshidratare.


office@csb-system.ro
www.csb-system.com



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite