Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Online-TV, prima platformă IPTV MPEG4 pe piaţa românească

16 Noiembrie 2007



Online-TV este prima platformă software din Romania care foloseste codarea MPEG4 pentru furnizarea de canale TV şi filme la cerere (Video on-Demand) utilizatorilor de reţele. Marea provocare, de a putea susţine un număr mare de clienţi, a fost testată pe parcursul câtorva luni şi putem spune că platforma a făcut faţă cu succes, cu 0% blocare în acest timp.

Online-TV este o platforma dedicată furnizorilor de Internet (ISP), aceştia având în acest moment o infrastructura stabilă pentru clienţii lor, dar fără o ofertă de servicii cu valoare adăugată. Noi le oferim acest lucru, punând la dispozitie o platformă independentă.
Online-TV permite crearea de noi canale TV, personalizate pentru persoane fizice sau juridice, asigurând distributia lor în reţele închise sau prin Internet.
Online-TV oferă performanţe şi scalabilitate maxime pentru distribuţia de conţinut video către Internet Service Provideri şi clienţii acestora. Astfel, platforma multimedia reprezintă SOLUţIA pentru companiile de media şi alte companii care au nevoie de un sistem stabil pentru furnizarea fişierelor multimedia ca video, muzică, jocuri, software şi „social media”.
Audienţa care a îmbrăţişat stilul de viaţă digital cere volume de conţinut tot mai mari în fiecare zi. Pentru a preîntâmpina aşteptările acestor utilizatori entuziaşti, Online-TV permite furnizorilor de conţinut multimedia o disponibilitate 24x7, cu distribuţia globală prin broadband şi mobil, permiţând în acest mod companiilor să se concentreze asupra necesităţilor audienţei, fără a mai avea grija infrastructurii proprii.
Care este diferenţa dintre MPEG2 şi MPEG4? Prin folosirea standardului de codare MPEG2 la nivel de transport de date este nevoie de un canal minim de 2.5Mbps. Astfel, dacă 100 de clienţi sunt conectaţi simultan la o platforma multimedia este nevoie de o legatură de 250Mbps. Prin folosirea MPEG4 necesarul pentru o calitate similară este ~800kbps, ceea ce înseamnă că, la conectarea a 100 de clienţi simultan, necesarul de bandă este de 80Mbps (de 3 ori mai puţin decât în cazul MPEG2). Deşi cifrele par nu a fi chiar aşa de critice, totul capătă o altă aură în cazul în care vorbim de 10.000 clienţi simultan. Astfel, în cazul MPEG2 ar fi nevoie de o conexiune la nivel de platformă de 25Gbps, dar pentru MPEG4 doar 8Gbps.
Serviciile furnizate prin platforma Online-TV de Interglob SRL acoperă o “plajă” foarte mare din necesarul actual în domeniu: de la convertirea unui video clip şi distribuirea către o anumită audienţă până la construirea şi dezvoltarea unei platforme web-based specializate pentru Video On Demand.
Contactaţi-ne pentru pregătirea unui pachet configurat pentru nevoile dumneavoastră, folosind unul sau mai multe dintre serviciile:
• Video On Demand (VoD) – Dacă aveţi o arhivă de filme şi vreţi să lansaţi un portal de Video on Demand, noi avem soluţia pentru dumneavoastră.
• Video Conferinte 3D – Puteţi închiria sau deţine o “sală de conferinţe” în care pot comunica oricând cu până la 16 persoane, indiferent de locaţia lor pe glob. Ideală pentru întâlniri de afaceri, training, discuţii interdepartamentale, prezentări de produse şi servicii etc. Conţine toate instrumentele unei săli de conferinţe normale (proiecţie de prezentări ppt, whiteboard), dar şi chat, message board, desktop sharing, transmiterea de fişiere în timpul discuţiei, vizualizarea de site-uri web etc. Nu în ultimul rând posibilitatea de a înregistra întreaga confe-
rinţă pentru vizualizare ulterioară.
• Transmisiuni în direct – soluţia de furnizare în timp real pentru canale TV, conferinţe, evenimente ale companiilor, analize, cursuri de specializare şi alte evenimente.
• Comprimare / Distribuţie – nu orice proiect are nevoie de o întreagă platformă. Dacă doriţi să adăugaţi un fişier video la pagina proprie de web noi îl putem prelucra şi distribui către clienţii dumneavoastră, fără a fi nevoie să vă încărcaţi traficul la Internet.
• Publicitate – tot ce aveţi de făcut este să ne trimiteţi DVD-ul cu informaţiile pe care doriţi să le promovaţi. Noi vom pregăti fişierele video şi dumneavoastră veţi primi un link pe care să îl postaţi pe pagina proprie. Din acel moment sunteţi vizibili în intreaga lume cu cea mai nouă tehnologie în domeniul media pe site-ul vostru!
• PowerPoint Video – Prezentările companiei dumneavoastră – mai aproape de piaţa-ţintă!
• Aplicaţii de management – Organizarea şi publicarea conţinutului multimedia, soluţii de facturare şi comerţ electronic, publicitate, managementul drepturilor de autor, rapoarte şi statistici de utilizare, suport pentru subtitrări dinamice.
• Transport canale TV – Putem transporta canalele TV de la studiouri către Head-End-urile CATV!


Iulian Manea
Online-TV Project Manager
S.C. Interglob S.R.L.
office@online-tv.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Manea Iulian
Articolul a fost scris de catre Manea Iulian, vad ca apare sub un alt nume - Vasile Gabriel.
22 Septembrie 2010, 07:24:30