Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

45,91% dintre romāni mint īn cadrul unui interviu pentru angajare!

16 Noiembrie 2007



45,91% dintre români ar minţi în cadrul unui interviu pentru angajare în ceea ce priveşte aspectul calificărilor şi aptitudinilor lor, al salariului actual sau al motivului demisionării. Acest procent rezultă dintr-un sondaj efectuat de Neogen în rândul utilizatorilor BestJobs.ro.


Majoritatea românilor (54,09%) susţine însă că nu ar minţi despre nici un aspect în cadrul unui interviu, în timp ce 24,15% dintre aceştia ar "omite" motivele pentru care pleacă de la actualul loc de muncă, iar alţi 16,7% ar alege să mintă în ceea ce priveşte aspectul "salariului actual". Un ultim procent de 5% este reprezentat de românii care ar minţi despre aspectul calificărilor şi aptitudinilor lor. "Faptul că, în prezent, mijloacele de comunicare ne permit verificarea mai rapidă a referinţelor, că putem folosi motoarele de căutare pentru detalii despre profilul candidaţilor, face tot procesul de recrutare mai transparent, declara Oana Cârstea - Director de Dezvoltare BestJobs. "Eventualele minciuni pot fi descoperite de angajatori mult mai uşor. Candidaţii ar trebui să înţeleagă că pot dăuna viitorului carierei cu o singură minciună".


Sondajul cu întrebarea "Despre care aspect aţi minţi în cadrul unui interviu?" a fost efectuat pe un eşantion de 1500 de utilizatori BestJobs, în perioada 01.10.2007-30.10.2007, având următoarele rezultate:


1.Motivele pentru care plec de la un loc de muncă - 24,15%


2.Nici unul, nu mint - 54,09%


3.Salariul actual - 16,7%


4.Calificări şi aptitudini - 5%


"Pe cealaltă parte, companiile se vor a fi blânde cu "mincinoşii"


Un alt sondaj, anterior, adresat de data aceasta companiilor, relevă că 61% dintre angajatori nu au luat nici o măsură împotriva celor prinşi cu "mâţa în sac". 39% sunt însă nemiloşi: mincinoşii ar trebui concediaţi!



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite