Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

România, neatractivă pentru Red Hat

16 Noiembrie 2007



Deşi soluţiile Open Source înregistrează o creştere constantă, compania americană nu va deschide încă un birou la Bucureşti


România este o piaţă interesantă pentru Red Hat, mult peste ţările vecine din Europa de Est, însă compania americană nu este încă decisă să deschidă o filială locală, a precizat Paul Holt (foto), directorul Red Hat pentru Marea Britanie, Irlanda şi Europa de Est, în cadrul unui recent eveniment dedicat ascensiunii Linux şi Open Source în sectorul privat şi public. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Bull România, a atras interesul a numeroase instituţii din sectorul public, guvernamental, dar şi din mediul enterprise privat.
Directorului Red Hat i s-au alăturat Pierre Laisné (preşedinte al OW2 Consortium, Bull Open Source Strategy), Dragoş Manac (SNS), Marian Simpetru (Esolutions) şi Radu Rădulescu (Romsym), care au abordat subiectul interoperabilităţii şi al soluţiilor Open Source, completate de demonstraţii şi prezentări tehnice ale soluţiilor Red Hat si Jboss Enterprise Application Platform. De un interes deosebit s-a bucurat prezentarea susţinută de Peter Pflaeging, ITC Arhitect, Departamentul ITC al Municipalităţii din Viena, care a explicat întregul algoritm prin care s-a reuşit implementarea soluţiilor Open Source în administraţia publică a acestui oraş, proces ce a debutat în 1989.
La finalul evenimentului, Paul Holt a participat la o întâlnire cu presa pentru a expune planurile de viitor ale companiei în România. Astfel, oficialul companiei americane a precizat că, deşi în ţara noastră se înregistrează creşteri mari, raportate la nivelul Europei de Est, prezenţa Red Hat se va face tot prin intermediul partenerilor, al căror număr a crescut constant (ajungând la 30), fără a exista planuri pentru deschiderea unui birou local în perioada următoare. Holt a mai precizat că, până la sfârşitul anului se va introduce suport localizat, în română, pentru toţi clienţii Red Hat, printre care se evidenţiază sectorul public care generează 50% din vânzările din România.


Radu Ghiţulescu



Tags: Red Hat

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite