Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Liber la upload

16 Noiembrie 2007



Orange oferă prin tehnologia HSUPA o viteză de 1,46 Mbps


În 42 de oraşe din ţară, Orange şi-a upgradat serviciile de broadband mobil şi, pe baza tehnologiei HSUPA (High Speed Uplink Pachet Access), pune la dispoziţia clienţilor viteze de upload de până la 1,46 Mbps. Neglijată iniţial de toţi operatorii, viteza de încărcare a datelor printr-o conexiune mobilă este importantă pentru anumite categorii de utilizatori, cu precădere din segmenul business, care au nevoie să încarce informaţii pe un server printr-un VPN sau conţinut pe un portal, să iniţieze o videoconferinţă sau, pur şi simplu, să expedieze emailuri cu ataşamente de mari dimensiuni. Simultan, Orange a extins viteza de download pentru conexiunile 3G+ la 3,6 Mbps, iar pentru Bucureşti a fost atinsă cifra de 7,2 Mbps (în câteva locaţii cunoscute pe harta business a oraşului: Piata Unirii, Bd. Magheru-Universitate, Piata Victoriei, Pipera-Iride, Pipera-Erou Iancu Nicolae şi Baneasa-Aeroport), teoretic cea mai mare viteză de internet mobil. (practic nu ştiu, pentru că nu am făcut încă un test).
Alături de upgrade-ul tehnologic, Orange a lansat şi un serviciu nou, Home&Office Pack, bazat pe convergenţa fix-mobil-Internet. Serviciul este disponibil prin intermediul unui SIM şi al unui dispozitiv DSDPA şi permite conexiuni simultane de voce şi date pentru unul sau mai multe telefoane şi PC-uri. Telefoanele utilizate sunt cele obişnuite pentru reţele fixe, iar pentru PC-uri este disponibilă şi conectivitatea WiFi. Conform declaraţiilor oficiale, pentru acest serviciu la data lansării nu fuseseră negociate contracte de interconectare cu toţi operatorii, însă acestea urmau să fie încheiate în cel mai scurt timp. De asemenea, există planuri, în funcţie de evoluţia pieţei, ca pe acest canal să fie livrate şi servicii de televiziune digitală.
Accesul la viteza HSUPA este inclus în planul tarifar Internet Unlimited Office Plus 3G+, astfel încât clienţii care utilizează acest plan tarifar beneficiază automat de viteza HSUPA. În cazul în care utilizează alte planuri tarifare 3G+, clienţii Orange pot activa optiunea Fast Upload (HSUPA) la tariful de 5 EUR/lună/SIM.
Tarifele lunare pentru serviciul integrat de telefonie fixă şi Internet, disponibil în cele 42 de oraşe, sunt de 12 şi 24 de euro pentru Home Pack - clienţi persoane fizice - şi de 24 si 36 de euro pentru Office Pack - clienţi persoane juridice. Orange, pentru a compensa lansarea mai târzie a serviciilor fixe faţă de Vodafone, mizează pe o promovare comercială agresivă şi pe un număr mare de minute gratuite disponibile.


Gabriel Vasile



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite