Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Productie >> Stiri si comunicate

Lafarge creşte capacităţile de producţie şi de distribuţie a cimentului īn Romānia

22 Noiembrie 2007



Lafarge Ciment (România), companie lider în producţia de ciment din România, anunţă creşterea capacităţilor cu peste 1 milion de tone de ciment până la sfârşitul lui 2008, în vederea adaptării la cerinţele pieţei din România, aflată în plină creştere.
Raportată permanent la creşterea constantă a pieţei construcţiilor din România, Lafarge îşi adaptează în mod progresiv dispozitivul industrial la nevoile clienţilor săi şi prima fază a acestei extinderi se va traduce printr-o creştere a capacităţii de producţie cu 500.000 de tone, operaţională până la sfârşitul acestui an. Finalizarea celei de-a doua faze este prevăzută pentru anul 2008.
„Sectorul construcţiilor este unul dintre cele mai dinamice din România şi ne aşteptăm ca această creştere să continue şi în următorii ani. Astfel, am decis creşterea capacităţilor de măcinare, de ambalare în saci şi de ambalare – paletizare ale celor trei uzine de ciment din Medgidia, Hoghiz şi Târgu Jiu”, declară Philippe Questiaux, Preşedinte Director General Lafarge Ciment (România).
Investiţiile totale se ridică la 58 de milioane de euro, incluzând modernizarea şi refacerea a două mori de ciment, două noi instalaţii de ambalare a cimentului în saci şi de înfoliere, în scopul creşterii capacităţii şi calităţii produselor livrate către clienţii noştri. Produsele de marcă distribuite în saci, ca de exemplu Romcim® şi Multibat®, vor beneficia primele de aceste investiţii.
În plus, Lafarge Ciment (România) analizează detaliile pentru demararea unui proiect de pregătire a sezoanelor de livrare 2009-2010, constând în investiţii majore în fabrica de la Medgidia, pentru orientarea fabricii către piaţa locală şi creşterea suplimentară a capacităţii în România.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite