Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Licente experimentale pentru 3G

08 Septembrie 2004



Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a acordat inca o licenta experimentala pentru testarea tehnologiilor 3G, alte 4 licente fiind deja acordate unor importante companii producatoare de echipamente de comunicatii.


Titularul noii licente, Motorola, nu are dreptul sa foloseasca licenta de testare in scopuri comerciale, pe perioada experimentarii fiind interzisa furnizarea de servicii catre terti. Licentele experimentale se acorda gratuit, fiind scutite de plata tarifului de utilizare a spectrului de frecvente.


Testele vor fi desfasurate in Bucuresti, Brasov, Dumbravita (jud. Brasov), Targu Mures si drumurile nationale dintre aceste localitati. Testele se vor focaliza pe transmisiile de date si voce, ulterior urmand sa fie efectuate experimente cu privire la urmarirea de filme sau emisiuni TV pe telefonul mobil, precum si la serviciile de videotelefonie.


Emiterea licentelor de utilizare a frecventelor radioelectrice pentru retelele de comunicatii electronice destinate experimentarilor sau transmisiilor ocazionale se realizeaza in conformitate cu OMCTI 403 / 2003.


Telefonia mobila de generatia a treia este destinata transmisiilor multimedia de mare viteza si voce. Capacitatea foarte mare de transmisii de date de care dispune face posibil transferul cu o inalta fidelitate a semnalelor audio si video.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite