Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Aplicatii de comunicare la nivel de companie

08 Septembrie 2004



Mathworks introduce RF Design si produsele de simulare pentru MATLAB si Simulink. RF Blockset si RF Toolbox extind raza de actiune a Model-Based Design pentru dezvoltarea sistemelor wireless


MathWorks a anuntat disponibilitatea RF Blockset si a RF Toolbox, doua noi produse destinate a extinde raza de actiune a Model-Based Design pentru procesarea semnalelor si pentru aplicatiile de comunicare la nivel de companie. Ambele produse sporesc functionalitatea platformelor de software lider in industrie ale MathWorks, MATLAB® si Simulink®, oferindu-le utilizatorilor o paleta larga de caracteristici si beneficii pentru sistemul de design RF, analiza, dezvoltare si implementare.


MathWorks RF Blockset functioneaza in cadrul mediului Simulink si le ofera utilizatorilor o biblioteca de block-uri pentru modelarea comportamentului amplificatoarelor RF, mixerelor, filtrelor si liniilor de transmisie. Utilizand Blockset-ul RF, arhitectii sistemului pot aplica Model-Based Design pentru dezvoltarea sistemelor si semiconductoarelor de comunicare wireless comerciale sau de aparare mai rapid si mult mai eficient. Inginerii pot valida un model de lucru in cadrul Simulink si sa utilizeze apoi acest model ca o specificatie executabila pentru a verifica implementarea si design-ul. Ca rezultat, utilizatorii pot optimiza un intreg sistem RF, eliminand programarea laborioasa si oferind o economie substantiala de timp si de costuri.


“Modelarea interactiunii dintre doua lumi de algoritmi de procesare a semnalului si caracteristicile de amplificare a puterii RF sunt critice pentru munca mea” a declarat Jussi Hovila, algorithm and hardware design engineer de la Nokia Networks. “Cu RF Blockset pot modela ambele domenii intr-un mod rapid. Construirea modelului este mai rapida decat prin intermediul altor metode si realizarea conversiei catre un model complex de frecventa radio inseamna ca modelul ruleaza si el rapid.”


Disponibil de asemenea de la MathWorks este RF Toolbox, care extinde mediul tehnic de calculare al MATLAB prin oferirea utilizatorilor a unui design si a unor functii de analiza pre-construite si a unui instrument grafic pentru lucru, analiza si vizualizare a comportamentului componentelor RF. Cu RF Toolbox, inginerii RF pot accesa acum fisierele de date standard in industrie si pot lucra in MATLAB cu parametri de retea pentru a manevra datele si pentru a observa rezultatele analizelor, eliminand astfel erorile calculelor manuale. In plus, RF Toolbox include chart-uri rectangulare, polare si Smith® pentru vizualizarea datelor.


RF Blockset lucreaza cu RF Toolbox pentru manevrarea parametrilor de retea in spatiul de lucru MATLAB sau pentru a citi datele din formatele de fisiere standard in industrie. In timpul simularii, block-urile sunt modelate folosind un time-domain, o reprezentare a frecventei radio pentru simulari rapide si compatibilitatea cu alte block-uri Simulink cum sunt cele din Communications Blockset (disponibil separat). Aceasta combinatie permite dezvoltarea unor algortimi pentru atenuarea efectelor RF de scadere a performantei sistemului.


“Ingineri din toate industriile au ajuns sa se bazeze pe MathWorks ca provider de instrumente de top pentru dezvoltarea algoritmilor, modelarea si simularea sistemelor complexe, generarea codului in timp real si verificarea implementarii hardware-ului si software-ului,” a spus Colin Warwick, communication product manager, The MathWorks. “Lansarea acestor doua noi instrumente pentru aplicatiile RF le ofera inginerilor si arhitrctilor de sistem chiar mai multa functionalitate in MATLAB si Simulink si, in final, le permite acestora sa accelereze dezvoltarea procesarii semnalului si sistemelor de comunicare.”



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite