Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

HP a anuntat rezultatele financiare din 2004-Q3

08 Septembrie 2004



  • Venitul în cel de-al treilea trimestru a fost de 18,9 mld. USD, cu 9% superior aceluiaşi trimestru al anului trecut
  • Profitul operaţional Non-GAAP a fost de 846 milioane USD, iar profitul per acţiune non-GAAP a fost de 0,24 USD
  • Profitul operaţional GAAP a fost de 657 milioane USD, iar profitul per acţiune GAAP de 0,19 USD
  • Venitul obţinut de departamentul de Sisteme Personale a înregistrat o creştere de 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cel al departamentului Imaging&Printing a crescut cu 8%, cel al deparatmentului de Servere şi Stocare pentru mediul enterprise a înregistrat o scădere de 5%, cel al departamentului de Servicii a crescut cu12%, iar cel de Software a crescut cu 17%.


    HP a anunţat rezultatele financiare preliminare obţinute în cel de-al treilea trimestru fiscal încheiat la 31 iulie 2004, în care s-a înregistrat un venit de 18,9 mld. USD, reprezentând o creştere cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2003.
    Profitul operaţional non-GAAP a fost în acest trimestru de 846 milioane USD. Profitul per acţiune non-GAAP diminuat a fost de 0,24 USD, comparativ cu 0,23 USD în acelaşi trimestru al anului trecut. Profitul per acţiune non-GAAP diminuat şi profitul net non-GAAP includ o ajustare de 142 milioane USD în urma achitării taxelor, echivalentă cu 0,05 USD per acţiune diminuată.
    Profitul operaţional GAAP din acest trimestru a fost de 657 milioane USD. Profitul GAAP diminuat per acţiune a fost de 0,19 USD pe acţiune, cu 90% mai mult decât valoarea de 0,10 USD înregistrată în trimestrul 3/2003.


    În acest trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, au fost înregistrate creşteri ale venitului de 4%, reprezentând 8,4 mld.USD, pe continentele americane, de 14%, reprezentând 7,5 mld. USD, în Europa, şi de 11%, reprezentând 3 mld. USD, în regiunea Asia Pacific. La nivel global şi după ajustarea efectelor datorate evoluţiei cursului valutar, venitul din cel de-al treilea trimestru a crescut cu 5% faţă de cel de-al treilea trimestru al anului trecut.
    “Deşi suntem mulţumiţi de performanţele obţinute de departamentele de Sisteme Personale, Imaging&Printing, Software şi Servicii, aceste rezultate deosebite au fost umbrite de cele ale departamentului de Servere şi Stocare pentru mediul enterprise.Vor urma imediat schimbări ale managementului. Vom accelera de asemenea planurile de îmbunătăţire ale marginilor în acest departament. Prin aceste schimbări estimăm că departamentul de Servere şi Stocare va redeveni profitabil în cel de-al patrulea trimestru al anului”, a declarat Carly Fiorina, preşedinte şi director executiv al HP.


    Grupul de soluţii tehnologice
    Grupul de soluţii tehnologice este format din departamentele de Servere şi Stocare pentru mediul enterprise, de Software şi de Servicii. Grupul a raportat un venit de 7 mld. USD, reprezentând o creştere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul operaţional pentru acest trimestru a totalizat 56 milioane USD, inferior cu 209 milioane USD faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.


    Servere şi Stocare pentru mediul enterprise
    Departamentul de Servere şi Stocare pentru mediul enterprise a raportat un venit de 3,4 mld. USD, inferior cu 5% aceluiaşi trimestru al anului 2003. Venitul pentru serverele standardizate a înregistrat o creştere de 2%. Venitul pentru serverele critice pentru afaceri s-a micşorat cu 8%, fiind de 828 milioane USD, ca urmare a creşterii de 8% pentru serverele UNIX®, diminuării cu 32% în cazul serverelor Alpha şi cu 25% pentru serverele NonStop. Venitul total pentru soluţiile de stocare înregistrat în trimestrul al treilea a fost de 709 milioane USD, cu 15% mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului 2003. Soluţiile de stocare online, inclusiv cele pentru mediul enterprise – EVA şi XP – au înregistrat o diminuare a venitului cu 23% faţă de anul trecut. Soluţiile de stocare nearline, care includ bibliotecile de bandă, au înregistrat un venit cu 16% inferior celui din aceeaşi perioadă a anului trecut. Departamentul de Servere şi Stocare pentru mediul enterprise a raportat o pierdere operaţională trimestrială de 208 milioane USD, mai mare faţă de cea de 20 milioane USD din acelaşi trimestru al anului 2003.
    Performanţele din acest trimestru au fost afectate de câţiva factori. În primul rând, în Statele Unite, trecerea către o nouă modalitate de procesare a comenzilor şi un nou sistem de canale de furnizori au fost mai distrugătoare decât se anticipase. În al doilea rând, în Europa rezultatele au fost influenţate de aspecte privind managementul canalelor de distribuţie, precum compensarea canalelor, discount-urile excesiv de agresive şi tranziţia către un proces centralizat de despăgubiri. În al treilea rând, business-ul de stocare al HP a fost mult sub plan. Toate aceste elemente au contribuit la obţinerea unor rezultate sub cele estimate. În plus, nu a avut loc accelerarea obişnuită a afacerii care avea loc spre sfârşitul trimestrului.


    Software
    Departamentul de Software a anunţat un venit trimestrial record de 223 milioane USD, reprezentând o creştere de 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Venitul obţinut de HP OpenCall a crescut cu 8 procente, iar cel al HP OpenView cu 26%. Pierderea operaţională raportată de departamentul de Software a fost de 45 milioane USD, ca urmare a continuării investiţiilor strategice făcute de companie pentru sprijinirea strategiei HP privind organizaţia adaptabilă (Adaptive Enterprise).


    Servicii
    Departamentul de servicii, HP Services, a înregistrat o creştere de 12% a venitului faţă de acelaşi trimestru al anului 2003. Venitul de 3,5 mld. USD reflectă succesul continuu al serviciilor administrate, care au înregistrat în acest trimestru un venit cu 42% superior celui din trimestrul al treilea al anului trecut. Veniturile obţinute pentru serviciile de suport pentru clienţi au crescut cu 7 procente, iar cele pentru consultanţă şi integrare cu 6%. Profitul operaţional a fost de 309 milioane USD, fiind mai mic cu 26 milioane USD faţă de cel de anul trecut şi reprezentând 8,9% din venit.


    Sisteme Personale
    Venitul obţinut de departamentul de Sisteme Personale a totalizat 5,9 mld.USD, reprezentând o creştere de 19% faţă de trimestrul 3 din 2003. Venitul pentru calculatoare desktop a înregistrat o creştere de 26%, iar cel pentru laptopuri de 12%. Venitul pentru mediul de afaceri a crescut cu 20%, iar cel pentru mediul de consum cu 19%. Departamentul de Sisteme Personale a raportat un profit operaţional de 25 milioane USD, o îmbunătăţire faţă de pierderile de 56 milioane USD din acelaşi trimestru al anului trecut.


    Imaging & Printing
    Departamentul Imaging & Printing a anunţat un venit de 5,6 mld.USD, cu 8% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. În acest trimestru, HP a vândut aproape 10 milioane de imprimante, volumul total al vânzărilor fiind de aproximativ 320 milioane unităţi în întreaga lume.
    Vânzările de echipamente au crescut cu 8% comparativ cu anul trecut, ca urmare a rezultatelor bune înregistrate de imprimantele laser mono şi color, de cele inkjet pentru mediul de afaceri şi de dispozitivele multifuncţionale. Venitul provenit din vânzările de echipamente pentru acasă a scăzut cu 5%, creşterea numărului de dispozitive multifuncţionale vândute fiind contrabalansată de declinul imprimantelor mono-funcţionale şi de efectul sezonier normal. Venitul obţinut din consumabile a crescut cu 9% ca urmare a cererii sporite de consumabile pentru echipamentele laser mono şi color. Venitul pentru echipamentele din categoria Digital Imaging a crescut cu 11%, volumul vânzărilor de camere digitale reuşind să contrabalanseze declinul prevăzut pe piaţa de scanere. Profitul operaţional de 837 milioane USD a înregistrat la rândul său un al treilea trimestru record şi reprezintă 14,8% din venit.


    Servicii financiare
    Departamentul HP de servicii financiare a raportat venituri de 488 milioane USD, cu 10% mai mult decât anul trecut, reprezentând cea mai ridicată valoare trimestrială înregistrată în ultimele cinci trimestre. Profitul operaţional a fost de 42 miloane USD, o creştere de 23 milioane USD faţă de aceeaşi perioadă a anului 2003, reprezentând 8,6% din venit, cel mai ridicat nivel din ultimii ani.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite