Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

BCR reduce dobinzile la creditele in lei

13 Septembrie 2004



Banca Comerciala Romana (BCR) a redus, incepand de vineri 10 septembrie 2004, ratele dobinzilor pentru toate tipurile de credite in lei destinate populatiei cu pana la 3 puncte procentuale, cu exceptia creditelor ipotecare, cat si la creditele destinate persoanelor juridice cu pana la 2 puncte procentuale.


Astfel, pentru persoanele fizice, BCR reduce dobanda la creditele acordate pentru achizitionarea de bunuri de folosinta indelungata (autovehicule, bunuri de uz casnic); credite de nevoi personale (tratamente medicale, studii, conferinte si simpozioane, sejururi in strainatate) la 23,9%/an, pentru creditele pe termen scurt (de pana la un an) si respectiv 24,9%/an in cazul celor pe termen mediu si lung.


La creditele pentru imobile (creditul punte; creditul pentru reparatii, modernizari, consolidari si extinderi de locuinta si/sau viabilizare; creditul imobiliar pentru reparatii modernizari, extinderi locuinte si/sau cumparare, construirea de locuinte/case de vacanta, cumpararea de terenuri aflate in intravilan) dobanda a scazut la 21%/an.


“Scaderea nivelului dobinzilor la credite este o rezultanta a politicii constante a BCR de protejare a clientilor nostri in contextul oportunitatilor create de evolutiile favorabile la nivel macro si microeconomic in Romania. Din pozitia de lider al sistemului financiar-bancar, credem ca este momentul potrivit pentru un raspuns pozitiv la semnalele primite din partea pietei”, a declarat Natalita Hurduc, vicepresedinte executiv al BCR.


Dobanzile la depozite raman neschimbate, fapt ce confirma politica BCR de protejare a intereselor clientilor bancii atat pe segmentul de economisire cat si pe cel de creditare.


La creditele de nevoi personale garantate cu garantii reale (imobile, terenuri, etc.), in suma de maximum 20.000 EUR, dobanda este de 19%/an, in cazul creditelor pe termen scurt si de 20%/an in cazul creditelor pe termen mediu si lung.


BCR a redus dobanda si la cardurile de credit, aceasta scazand in prezent la 28%/an. De asemenea, dobanzile aplicate la conturile de card de debit in lei pentru salarii cu descoperire de cont au scazut la 24%/an.


In cazul creditelor cu dobinda fixa, aceasta variaza intre 18% si 22,9% in functie de termenul pe care se acorda imprumutul.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite