Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Zoom la 100

06 Decembrie 2007



Într-o perioadă în care toată lumea este cuprinsă de febra creșterilor cu două sau trei cifre, ne-am gândit că trebuie să anunțăm și noi ceva important: Market Watch a ajuns la ediția 100. Generic, aceasta înseamnă că au trecut cam 10 ani de când, cu o frecvență lunară, ajungem pe biroul dumneavoastră. Am trecut prin diferite etape, legate atât de distribuție, cât și de conținut sau formă, dar cred că ne-am stabilizat ca o revistă de nișă, o interfață între limbajul tehnic și cel de business, între industria IT și beneficiarii săi. Această orientare ne-a făcut mai puțin interesanți (cum am putea concura cu subiectele din sport, life style sau politică?), însă cu siguranță ne face mai utili.


Am încercat în această perioadă, dar mai ales în ultimii ani, să migrăm de la informația perisabilă, orientată pe eveniment și pe actualitățile din industrie, către un conținut tematic, structurat pe tipuri de tehnologii și sectoare economice. Alături de câțiva analiști și consultanți, ne-am propus să nu fim o revistă care publică știri, ci una care oferă soluții și răspunsuri, și să facem astfel o activitate de presales pentru întreaga industrie de IT.


IT-ul a devenit un mediu comun al oricărui domeniu economic, dar e încă departe de a fi ,,comodity“, adică ceva simplu de înțeles și de utilizat, iar pentru mulți încă mai este cuiul din talpă. Astfel, dincolo de produsele comerciale (soluții sau servicii) pe care le propunem, încercăm să explicăm concepte, să demonstrăm avantaje și beneficii, să precizăm costurile sau riscurile. Mai mult, am sperat tot timpul că am putut face mai ușoară viața unor oameni de vânzări, pregătind calea prin dezbaterea unor teme inerente oricărei achiziții și implementări de soluții informatice.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Andrei Ciornei
„D-le Vasile Gabriel, Urmaresc cu interes Market Watch, pe care o primesc cu regularitate la Univ. POLITEHNICA Bucuresti. Editorialul editiei 100 exprima optiunea Dv. pentru modul de a prezenta revista, unul reusit, care satisface pe deplin, prin orientarea pe continut tematic, cuprinzand tehnologii de actualitate sau de perspectiva utilizate in diferite domenii, in Romania. Revista este si o deschidere spre referinte de actualitate, la nivel national si international, care pot fi recomandate studentilor din anii terminali, celor inclusi in programele de master si doctorat. Va felicit, dorindu-va succes si multe editii... Cu stima, Prof.dr.ing. Marius Guran ”
06 Decembrie 2007, 12:16:45