Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

13 trofee de excelenta si-au gasit castigatorii

07 Decembrie 2007



29 noiembrie 2007, Seara de Gala la Romexpo, Sala Titulescu.
Importanti oameni de afaceri din Romania, presedinti ai camerelor de comert balcanice, ambasadori, artisti, oameni politici au fost prezenti la decernarea “oscarurilor” economice.
O noua viziune si un nou concept pentru Topul Excelentei in Afaceri 2007 organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR).


Pana acum, premiile de excelenta reveneau acelor firme care se mentinusera in ultimii 3 – 5 ani in Topul National al Firmelor.
Anul acesta, cu trofeele au plecat doar cei care pe langa performanta au dovedit viziune, pionierat, curaj, responsabilitate, norme autoasumate.
Investiţia în cultură sau preocuparea pentru responsabilitatea socială corporativă sunt exemple de atitudini care conferă valoare companiei şi consolidează viitorul businessului.
“Cred cu tarie ca este nevoie de modele in lumea afacerilor. Obiectivul nostru este sa scoatem in evidenta oameni care au viziune, oameni care au curajul sa se dezvolte , oameni care cred in comunitatea in care traiesc, care dovedesc responsabilitate sociala”, a declarat dl. Dragos Seuleanu, presedintele CCIR.


Supriza serii a fost decernarea celor 13 trofee de excelenta.
Intrarea premiantilor s-a facut prin “Aleea Inovarii”, un spatiu special amenajat cu modele de inovatii de ultima ora.

Premiul de excelenta pentru sprijinul acordat cresterii competitivitatii economice prin Cercetare-Dezvoltare si Inovare
AUTORITATEA NATIONALA PENTRU CERCETAREA STIINTIFICA – ANCS

Politicile si programele promovate de ANCS au contribuit la înregistrarea unui progres semnificativ în procesul de structurare şi consolidare a ariei româneşti a cercetării. ANCS susţine poziţia prioritară a domeniului cercetării şi asigura pregătirea comunităţii ştiinţifice şi tehnice, ca şi a mediului economic din România, pentru a se racorda la priorităţile specifice ştiinţei şi tehnologiei din Uniunea Europeană, precum şi la dinamica alertă de evoluţie a acestora.


Premiul de excelenta „Afacere de succes pe piete internationale”
SOFTWIN GROUP
Din 2004, grupul SOFTWIN a devenit multinaţional, avand astăzi peste 100 de angajaţi în afara ţării.
Produsele Softwin au peste 40 de miliaone de utilizatori in mai mult de 180 de tari. Softwin are peste 200 clienti corporativi in SUA si Europa. Astăzi, grupul dispune de puncte de prezenţă proprie în 6 ţări: Romania, Germania, Spania, Marea Britanie, SUA si Danemarca. In alte 60 de ţări, produsele SOFTWIN sunt prezente prin parteneri locali. Softwin este prima companie privata din Europa de Sud Est care a reusit sa castige IST Prize in 2003 si prima companie din Romania castigatoare a World Summit Award. Prin strategia de penetrare pe piete internationale SOFTWIN a obtinut rezultate remarcabile in ceea ce priveste cifra de afaceri, profitul, valoarea exporturilor, cota de piata si notorietatea brandului BitDefender.


Premiul de excelenta „Responsabilitate sociala corportativa”
ALRO SA
ALRO Slatina este cea mai mare companie producatoare de aluminiu din Europa Centrala si de Est (exceptand Rusia) si cel mai mare producator de aluminiu din Uniunea Europeana.
De peste 40 de ani Alro aduce o contributie importanta la efortul de dezvoltare economica a Romaniei, precum si la promovarea comertului exterior, asigurand locuri de munca directe pentru aproximativ 3.600 de oameni.
Alro este una dintre cele mai mari si mai profitabile companii din Romania. Responsabilitatea companiei fata de societate, incluzand succesul activitatii de productie, conditiile de munca, atentia acordata protectiei mediului, protectia sociala acordata angajatilor si familiilor acestora, interactiunea cu comunitatea locala, reprezinta unul dintre aspectele esentiale ale strategiei operationale aplicata de Alro. Prin politicile si strategiile avute (programe educaţionale, programe de formare profesională şi de promovare a responsabilităţii civice) ALRO a manifestat comportament responsabil fata de comunitatea in care isi desfasoara activitatea. In fiecare an, compania cheltuieste peste 3 milioane USD pentru activitati caritabile si proiecte sociale.


Premiul de excelenta „Cel mai mare organizator de targuri si expozitii din Romania”
ROMEXPO SA
Lider national in industria targurilor si expozitiilor. ROMEXPO organizeaza anual peste 40 de targuri, expozitii si saloane comerciale cu participare internationala, in marea lor majoritate manifestari specializate.
Membru fondator al ASOEXPO (Asociatia Organizatorilor de Targuri si Expozitii din Romania), ROMEXPO S.A. este recunoscut si pe plan international, fiind membru cu drepturi depline al Asociatiei Mondiale a Industriei de Expozitii - UFI, al Aliantei Targurilor din Europa Centrala - CEFA, al Asociatiei Targurilor din Sud-Estul Europei EASE si al Uniunii Internationale de Raportare a Statisticilor Expozitiilor – CENTREX.


Premiul de Excelenta „Afacere de succes intr-o zona defavorizata”
GRUPUL DE FIRME EUROPEAN FOOD &DRINKS
Cu investitii masive in zona defavorizata Stei, Grupul European Food & Drinks reprezintă una din cele mai mari investiţii private din România. Platformele industriale ale grupului sunt cele mai moderne din ţară şi chiar din Europa de Est, fiind dotate cu tehnologie de ultima oră. Grupul EUROPEAN FOOD & DRINKS contribuie la dezvoltarea economică a României, nu numai prin investiţiile făcute, ci şi prin dinamizarea unor domenii economice importante precum: construcţiile, serviciile şi comerţul. În calitate de cel mai mare producător de produse alimentare, Grupul EUROPEAN FOOD & DRINKS are ca obiectiv atingerea nivelului de excelenţă în tot ceea ce îşi propune să facă, prin competitivitatea produselor sale pe plan intern dar mai ales internaţional.


Premiul de excelenta „Franciza autohtona de succes”
ROMSTAL SRL
Romstal, una dintre cele mai dinamice si importante companii de pe piata romaneasca in comercializarea echipamentelor de instalatii pentru constructii.
Sistemul de franciza Romstal este dezvoltat sub forma a două tipuri de reprezentanţă: de tip montator Expert Instal şi de tip Filiala Romstal.
Ceea ce defineste franciza Romstal in mod unic este faptul ca nu se solicita taxa de intrare in franciza, taxe de publicitate sau redevente.


Premiul de excelenta pentru „Cele mai diversificate produse si servicii bancare pentru IMM”
RAIFFEISEN BANK
Raiffeisen Bank Romania SA ofera o gama completa de servicii si produse de calitate pentru IMM-uri, avand un numar de peste 130.000 IMM-uri clienti.
Raiffeisen Bank sustine procesul de absorbtie a fondurilor europene printr-un produs dedicat accesarii fondurilor europene si care e cunoscut sub numele de Produs pentru Europa.
Rezultatele excelente obtinute de Raiffeisen Bank au fost recunoscute de prestigioase publicatii romanesti si straine. Revista britanica Euromoney a acordat Raiffeisen Bank premiul pentru cea mai buna banca de investitii din Romania, iar revista Global Finance a desemnat banca, atat in 2004 cat si in 2005, drept "Cea mai buna banca din Romania".


Premiul de excelenta pentru „Contributia unei institutii internationale la dezvoltarea institutionala a comunitatii de afaceri”
SOCIETATEA GERMANA PENTRU COOPERARE TEHNICA-GTZ
În cadrul cooperării tehnice bilaterale româno-germane, Guvernul Germaniei prin Ministerul Federal pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ) sprijină începând cu 1993 procesul de transformare politico-economica in Romania.
În cadrul acestei cooperări, în anul 1994 s-a născut Proiectul IBD - Serviciul Integrat de Consultanţă pentru Economie în România, care în anul 2000 a fost transformat în Program WBF - Program de Promovare Economica şi Ocupare a Forţei de Muncă în România, program care funcţionează în cadrul CCIR - fiind implementat de către GTZ . Programul deruleaza proiecte de promovare economica sectoriala (industria constructoare de masini, componente auto, confectii si textile, mobila, vin, turism), cooperare regionala – prin crearea si sustinerea de structuri institutionalizate si proiecte de promovare locala.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite