Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Nokia World 2007: Nokia īşi prezintă viziunea asupra evoluţiei Internetului

07 Decembrie 2007



În cadrul conferinţei de presă, prilejuită de evenimentul anual Nokia World, Nokia şi-a expus viziunea asupra industriei mobile, preconizând transformări rapide datorate convergenţei dintre tehnologiile mobile şi Internet, precum şi necesitatea ca industria de profil să contribuie din ce în ce mai mult la diminuarea efectelor negative asupra mediului. În cadrul discursului său, Preşedintele şi CEO al Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo a subliniat importanţa angajamentului asumat de Nokia faţă de ambele domenii de interes.

În faţa unui public alcătuit din aproximativ 2700 de participanţi , Olli-Pekka Kallasvuo a declarat despre viziunea Nokia asupra viitorului industriei mobile: „Asistăm la începutul unei noi ere a comunicaţiilor mobile, rezultată în urma convergenţei dintre Internet şi tehnologiile mobile, iar Nokia este cea care stabileşte ritmul acestor transformări. Poziţia de lider al unei industrii atât de puternice aduce cu sine o responsabilitate sporită. Ne-am asumat misiunea de stabili un model pentru industrie, prin sensibilizarea opiniei publice privind aspectele ecologice, precum şi prin optimizarea performanţelor domeniului creând produse şi servicii care să permită utilizatorilor să ia decizii cu un impact pozitiv, de durată, asupra mediului - decizii favorabile atât din punct de vedere al responsabilităţii, cât şi din punct de vedere financiar.”


Nokia lansează programul “Comes With Music” (Însoţit de muzică)
În cadrul evenimentului de la Amsterdam, compania a lansat programul Nokia Comes With Music, un serviciu revoluţionar care oferă utilizatorilor, la achiziţionarea anumitor dispozitive Nokia, acces nelimitat timp de un an la milioane de melodii ale unor artişti celebri – din trecut, prezent sau viitor. După un an, utilizatorii pot păstra muzica descărcată, fără să le fie teamă că aceasta va dispărea odată cu terminarea abonamentului.
„Ne-am propus să le oferim utilizatorilor experienţa muzicală pe care şi-o doresc – posibilitatea de a descărca nelimitat muzică pe dispozitivul mobil sau pe PC", a declarat Anssi Vanjoki, Executive Vice President and General Manager, Multimedia, Nokia. „Chiar dacă aţi asculta muzică 24 de ore pe zi, şapte zile din şapte, tot nu aţi putea descoperi decât o parte infimă din creaţile muzicale pe care le punem la dispoziţia utilizatorilor. Serviciul „Comes with Music” întruchipează visul nostru de a oferi utilizatorilor muzica pe care şi-o doresc, oricând şi-o doresc, recompensând în acelaşi timp artiştii, conform drepturilor pe care le deţin."
Programul va fi lansat împreună cu Universal Music Group International, Nokia purtând tratative şi cu alte case de discuri importante pe plan internaţional.


Ovi – o uşă către lumea întreagă
Nokia a oferit, de asemenea, detalii suplimentare despre viitoarele capabilităţi ale portalului de servicii prin Internet, Ovi. Ovi – „uşă” în finlandeză – oferă utilizatorilor acces uşor la conţinut şi reţele sociale existente acţionând ca o adevărată interfaţă cu lumea.
„Ovi îmbină mediul mobil, cel virtual şi cel al PC-ului într-o experienţă uşor de utilizat, cu elemente comune pentru interfaţa cu utilizatorul, oferind coerenţă şi simplitate”, a declarat Vanjoki. „La început, Ovi a pus la dispoziţie servicii individuale de navigare, muzică şi jocuri, urmând ca ulterior să ofere experienţe integrate. Întreg mediul Ovi, precum şi alte noi servicii vor fi lansate pe toată durata anului 2008.”



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite