Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

Interglob propune un sistem revolutionar de videoconferinte

07 Decembrie 2007



Tehnologia traditionala pentru video conferinte implica gruparea unor persoane in cateva sali de conferinte unde se conecteaza o camera si la un monitor pentru a putea discuta cu alte grupuri aflate, de asemenea, in sali dotate special pentru acest scop. Acest lucru implica un amplasament fix, o sala dedicata, inflexibilitate si, nu in ultimul rand, un cost ridicat pentru achizitie si implementare.
Interglob SRL distribuie in Romania un sistem inovator, centrul de video-conferinta creat de AliceStreet Inc., Canada. Centrul de conferinte este dedicat pentru utilizatorii de PC si GSM, creand un sistem interpersonal atractiv, cu toate avantajele unei sali de conferinte, dar salvand timpul si banii pentru deplasarea participantilor.
Solutia propusa de Interglob asigura o colaborare multimedia interactiva intre diferiti participanti, direct de la biroul lor, un numar mare de puncte video (pana la 16) si cu un sistem integrat cu Exchange sau Lotus pentru managementul intalnirilor. Nu este necesara o incapere dedicata, costurile de instalare sunt practic zero (se auto-instaleaza un software client la prima utilizare a sistemului), nu necesita echipamente periferice dedicate (poate fi folosit orice webcam, microfon si casti sau boxe), iar cerintele pentru conexiunea la Internet sunt extrem de reduse (minim 150kbps up / 250kbps down). Sistemul de video-conferinte permite conectivitatea pe retele cablate (LAN, WAN, ADSL, BPL) si wireless (WiFi, WiMAX, satelit, 3G HSDPA).
In afara camerei de conferinte in care partenerii pot comunica direct, sistemul asigura un set de unelte pentru documentele acestora, astfel incat se pot simti ca intr-o adevarata sala de conferinta.
Astfel, participantii pot folosi un whiteboard pentru a-si evidentia ideile comunicate celorlalti, pot incarca si marca diverse documente, pot trimite link-ul la in website pentru a putea discuta pe marginea lui, pot schimba si salva “colile” scrise. Chatul general sau cu anumiti participanti este posibil, in acest fel nu mai este nevoie sa mai intrerupeti persoana care vorbeste. Aveti la dispozitie si un sistem de “message board”, dedicat pentru activitatea grupurilor de lucru. Nu in ultimul rand, vi se ofera posibilitatea de a vizualiza prezentarile create de speaker sau share-uirea desktop-ului.
Conferintele pot fi inregistrate si vizualizate ulterior, pentru verificarea anumitor idei exprimate in timpul acestora.
Beneficiile acestui sistem sunt urmatoarele:


- O rata foarte buna pentru ROI
- Reduce timpul de implementare
- Reduce timpul de transport pana si de la intalnire
- Recuperarea costurilor
- Integrare compacta
- Luarea deciziilor mai rapid (chiar daca sunteti la birou sau in strainatate)
- Cresterea productivitatii si eficientei
- Cresterea avantajelor fata de competitie
- Imbunatarirea calitatii vietii la serviciu
- La cerere – sistemul poate fi disponibil 24/24, 7 zile pe saptamana
- Imbunatatirea managementului echipelor dispersate


Interglob SRL ofera posibilitatea achizitiei unui sistem de video conferinte sau doar inchirierea acestuia pentru o ora, o zi sau o luna, in functie de necesitatile fiecarei companii.
Va stam la dispozitie pentru detalii:
SC Interglob SRL, 021-320.69.05, office@interglob.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite