Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Biroul de Credit si-a inceput activitatea pe 16 august

13 Septembrie 2004



Punctul de plecare il constituie transmiterea de catre banci la Biroul de Credit si prelucrarea de catre acesta a datelor referitoare la debitori - persoane fizice care au contractat credite inaintea datei de 16 august 2004 si care inregistreaza restante mai mari de 30 de zile, precum si a datelor referitoare la infractiunii sau contraventii savarsite de persoane fizice in relatia cu bancile, conform evidentelor acestora.


Biroul de Credit Sa s-a infiinitat la sfarsitul anului 2003. Aceasta initiativa a sistemului bancar romanesc da posibilitatea bancilor sa gestioneze mai bine riscul de credit, atat in avantajul propiu, cat si al clientilor.


Obiectul principal de activitate il reprezinta colectarea de date si informatii privind portofoliul de clienti - persoane fizice al bancilor participante, pentru a pune la dispozitia acestora informatii, date si studii corespunzatoare in scopul cresterii calitatii creditelor in sistemul bancar romanesc si al diminuarii riscului de frauda.


Conform legii, Biroul de Credit SA asigura persoanelor vizate dreptul de acces, dreptul de interventie asupra datelor, precum si dreptul de opozitie. Situatia inscrierilor persoanelor fizice la Biroul de Credit SA se poate obtine prin adresarea unei cereri in forma scrisa, datata si semnata de solicitant, la Biroul de Credit SA, situat in Bucuresti, Calea Victoriei nr. 15, sector 3, cod postal 030023.


Aceste precizari se constituie drept informare, atat de catre banci, cat si de catre Biroul de Credit SA, a persoanelor fizice aflate in una sau mai multe din situatiile mentionate mai sus, in conformitate cu dispozitiile art.12 din Legea nr.667/2001 privind prelucrarea datelor cu caracter personal.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite