Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

50% dintre copii au acces la site-uri cu conţinut violent

16 Decembrie 2007






Conform unui studiu realizat de către Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet, 50% dintre copii au afirmat că au accesat site-uri cu conţinut violent. Situaţia devine cu atât mai gravă cu cât părinţii copiiilor în cauză consideră că doar 30% dintre aceştia au fost expuşi la acest gen de conţinut on-line.


În mod paradoxal, acelaşi studiu arată că temerea cea mai mare a părinţilor legată de activitatea on-line a celor mici este tocmai accesul neîngrădit la violenţă.



Veştile proaste nu se termină aici: 85% dintre copii au discutat cu persoane necunoscute pe Internet şi doar 65% dintre părinţi sunt conştienţi de acest lucru.


Deşi 80% dintre părinţi consideră că discută cu copiii lor în legătura cu accesul la Internet, doar 55% din copii declară că stau de vorbă cu părinţii pe această temă.


Poate unul dintre cele mai îngrijorătoare aspecte este că 65% dintre părinţi nu folosesc sau nu ştiu să utilizeze niciun mijloc prin care să îngrădească accesul celor mici la site-uri cu conţinut vătămător.



Concluziile studiului te pun pe ganduri. Dacă avem în vedere ritmul de creştere extraordinar pe care îl cunoaşte accesul la internet şi vânzările record pe care le raportează distribuitorii de calculatoare, putem să afirmăm că problemele se vor acutiza in viitor.



Ce putem face? O posibilă soluţie o reprezintă software-ul educaţional, lecţii care se folosesc de „magia” multimedia pentru a-i ajuta pe cei mici să înveţe mai uşor cu ajutorul calculatorului. Şi aici trebuie avută grijă! Important este să alegem acele produse care vin cu adevărat în ajutorul celor mici, produse valoroase din punct de vedere didactic şi sigure din punctul de vedere al mesajului pe care îl transmit şi al valorilor pe care le promovează.



Valoarea educaţională şi un mediu sigur sunt atributele cele mai importante ale produselor eduCreativ - suita de lecţii multimedia pentru ciclul primar creată de către AltFactor şi SIVECO Romania.



Folosindu-se de poveste, eduCreativ îi poartă pe"pitici" într-un alt fel de univers.


Creăm un spaţiu dedicat învăţării, în care cei mici nu mai sunt simpli spectatori, ci devin actorii principali ai lecţiei prin intermediul aplicaţiilor interactive. Experimentele, simulările, exerciţiile devin aventuri, iar jocul capătă valoare educaţională.


Cu ajutorul unei proiectări didactice exemplare, lecţiile eduCreativ transformă multimedia într-un instrument redutabil de predare, învăţare şi testare. Povestea rămâne încântătoare, personajele savuroase, însă în spatele lor se ascunde un demers pedagogic modern şi eficient.



Este un univers în care isteţimea şi cunoştinţele dobândite sunt cele care contează.


Pentru a câştiga, nu e nevoie să fii nici mai puternic, nici mai bătăios, ci mai isteţ. Onorurile sunt rezervate celor care învaţă bine, celor care rezolvă corect, celor care ştiu toate răspunsurile.


„Învaţă, fii bun, ajută-ţi prietenii!” - acestea sunt valorile din panoplia eduCreativ, valori pe care le insuflăm şi celor mici cu fiecare nouă aventură în care pornesc alăturii de eroii din lecţiile lor preferate.



eduCreativ poate transforma calculatorul dintr-o cutie a Pandorei într-un instrument valoros de studiu, oferindu-le micuţilor un spaţiu sigur, dedicat educaţiei, un spaţiu în care rezultatele la învăţătură fac diferenţa.



Nu mai rămâne decât să vă alăturaţi comunităţii eduCreativ, pentru a pregăti împreună marile performanţe ale celor mici!



Mai multe informaţii despre suita eduCreativ şi versiuni demonstrative ale lecţiilor pot fi găsite la adresa www.educreativ.ro.






Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite