Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

O radiografie a companiilor mici şi mijlocii privind gradul de dependenţă IT

16 Decembrie 2007



Orice companie deţine cel puţin un calculator. În rutina zilnică de la birou, mail-ul, messenger-ul şi documentele în Word sau Excell sunt cel mai la îndemână mod de comunicare şi stocare a datelor. Şi poate că nici unul dintre ele nu ar avea vreun sens dacă nu am reuşi să interacţionăm la nivel global, comprimând distanţele în milisecunde cu ajutorul Internetului. Companiile zilelor noastre sunt dependente de IT, fie că vor sau nu să admită acest lucru.


În companiile foarte mici tehnologia nu este considerată importantă şi este utilizată doar atunci când este absolut necesar. Dezvoltându-se, ele devin din ce în ce mai dependente de tehnologie, acordând acesteia o tot mai mare importanţă. Calculatorul şi întregul sistem informatic devin zone importante de management al informaţiei, ajungând chiar să fie componente strategice. Protejarea prin soluţii de securitate IT adecvate şi cât mai complete devine absolut necesară.


Într-o eră în care informaţia înseamnă putere, e mai sigur să fii proactiv
Creatorii de ameninţări informatice nu mai sunt puştii de liceu curioşi sau studenţii dornici să-şi demonstreze calităţile. Din ce în ce mai des sunt profesionişti motivaţi de profit, care utilizează tehnici sofisticate. De la furtul bazelor de date sau al informaţiilor personale, până la rularea unor aplicaţii care spionează fiecare acţiune întreprinsă pe calculatorul personal şi blocarea serverelor prin floodare, scopul şi forma ameninţărilor informatice cuprind o arie din ce în ce mai mare şi mai neaşteptată.
Mai departe de un simplu virus, produsele de securitate IT trebuie să protejeze împotriva unui număr mult mai mare de ameninţări informatice cunoscute deja sau nu. Viruşii nu sunt singura ameninţare a mediului IT. Ei au evaluat în malware - software care nu face bine computerului, care îi dăunează şi care are un caracter parazitic.
Companiile evoluează, iar malware-ul urmează acelaşi trend. În 2007 cele mai pregnante tendinţe în ameninţările informatice sunt de tip: adware (un tip de spyware care analizează obiceiurile de utilizare a Internetului), Internet dailer, keylogger, rootkit, troieni (cel mai popular tip de malware al anului), viermi, viruşi şi, bineînţeles, combinaţiile dintre aceştia, care creează ameninţări mult mai complexe: spyware protejat de rootkit, troieni care conţin viermi etc.
Ameninţările informatice sunt mult mai complexe şi aduc prejudicii mai departe de simpla deteriorare a hard-ului sau soft-ului. Ele consumă banii, timpul, dar şi încrederea clienţilor în capacitatea dvs de a proteja informaţiile deţinute.


Proactiv, BitDefender recomandă dependenţa de securitate
În acest moment, securitatea IT nu se află pe lista de priorităţi a multor companii. Motivele sunt diverse: sunt prea puţine calculatoare, hackerii au ca ţintă numai companiile mari, există back-up, nimeni nu ar fi interesat să atace exact această companie, singura ameninţare informatică sunt viruşii, este treaba administratorului de reţea sau a furnizorului de net.
Însă, dacă ar fi să vorbim de realitate, activitatea unei companii neprotejate din punct de vedere IT este întreruptă sau se desfăşoară greu de cele mai multe ori din cauza unui calculator blocat de viruşi şi care nu mai ascultă comenzile, a server-ului care a picat fără nici o explicaţie, a legaturii Internet care nu mai există, a atacurilor asupra serve-
rului, a unui hacker hotărât şi, uneori, a unor erori umane.
Motivele pentru care securitatea IT ar trebui să se regăsească pe lista de priorităţi ar fi mai puţine, dar mult mai clare: activitatea se desfăşoară fără întreruperi în timp ce se economisesc resurse importante (bani şi timp). Veţi simţi că recuperaţi bugetul alocat securizării IT în momentul în care nu mai aveţi blocat un angajat care nu poate lucra pentru că un virus i-a oprit calculatorul, în timp ce dvs. plătiţi specialistul să repare şi mai achitaţi şi contravaloarea eventualelor piese de hard care au fost iremediabil afectate, sau pierdeţi un proces intentat pentru divulgarea informaţiilor confidenţiale furate din bazele de date sau email-ul dvs.


Simplu de utilizat, uşor de administrat, acoperind o arie largă
BitDefender™, producătorul românesc lider tehnologic la nivel mondial în securitatea datelor, oferă soluţii inovatoare care protejează eficient şi proactiv împotriva ameninţărilor informatice de orice tip, setând noi standarde în domeniu pentru viteza de reacţie, instalare, utilizare şi actualizare uşoară.
Utilizând tehnologiile proprietare inovatoare, BitDefender oferă companiei dvs. soluţii de securitate IT, cu administrare centralizată, menite să satisfacă cerinţele de securitate ale reţelei informatice la nivel de server de mail, gateway, server de baze de date şi staţii de lucru. În plus, beneficiaţi gratuit de suport profesionist 24/7, actualizări ale bazelor de semnături de viruşi la fiecare oră, actualizări ale versiunii şi generaţiei de produs.
Deoarece BitDefender are soluţiile de securitate IT care se potrivesc cerinţelor şi nevoilor companiei dvs., vă invităm să vizitaţi www.bitdefender.ro şi să intraţi în legătură cu specialiştii noştri care vă vor oferi suportul necesar pentru a face cea mai bună alegere.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite