Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Konica Minolta – o companie modernă specializată pe soluţii

16 Decembrie 2007



În ultimii ani, industria producătoare de echipamente de birou a cunoscut o dezvoltare deosebită în sensul introducerii unor funcţionalităţi noi pentru copiatoare, imprimante, scannere sau faxuri, venită în special ca o reacţie la cerinţele tot mai complexe ale societăţii actuale foarte informatizate. În mod concret, echipamentele care acum aproape 10 ani îndeplineau o singură funcţie sunt acum foarte complexe, putând răspunde oricăror solicitări de producere a documentelor şi de comunicare electronică.
Odată cu răspândirea din ce în ce mai largă a echipamentelor digitale multifuncţionale alb-negru şi/sau color, au apărut în mod vizibil şi cerinţe noi pentru managementul oricărei companii. Printre acestea putem menţiona: securitatea informaţiilor, controlul costurilor de producere a documentelor şi alocarea acestor costuri pe departamente sau proiecte, arhivarea electronică a volumului în continuă creştere de documente tipărite sau producerea de documente complexe cu resurse minime, menite a îmbunătăţi imaginea companiei şi a răspunde cerinţelor marketingului modern.
Pentru toate acestea, Konica Minolta vine cu soluţii moderne care, împreună cu echipamentele digitale multifuncţionale de înaltă calitate cu care compania a cucerit piaţa, reprezintă un real suport pentru reducerea costurilor şi creşterea eficienţei managementului oricărei firme.
Konica Minolta Business Solutions România oferă în acest moment un portofoliu complet de soluţii integrate (hardware şi software): soluţii de securitate şi control al costurilor (PageScope Account Management, Pcounter şi SafeQ), soluţii de arhivare electronică (PageScope Warkware şi OpenBee), dar şi soluţii de printare de documente cu date variabile (PrintShop Mail şi PlanetPress Suite) şi de printare securizată de la distanţă via web (jtman & jtweb).
Având în vedere complexitatea conceptului de securitate, ne vom concentra atenţia în continuare asupra soluţiilor de securitate, care trebuie să răspundă unor cerinţe foarte stricte, dar în acelaşi timp nu trebuie să afecteze confortul angajaţilor.
O soluţie de securitate şi de control al costurilor presupune acoperirea mai multor aspecte:
• restricţionarea accesului utilizatorilor neautorizaţi la echipamentele multifuncţionale, imprimantele de reţea/locale sau scannerele de documente
• limitarea volumului de lucru sau al accesului la anumite funcţii ale echipamentelor
• înregistrarea tuturor operaţiunilor efectuate pe echipamente
• arhivarea la nevoie a tuturor printurilor şi scanărilor realizate pe un echipament
• alocarea de costuri pe tipuri de documente (alb-negru sau color, A4 simpla-faţă sau faţă-verso, etc.)
• includerea utilizatorilor în departamente şi/sau proiecte
• emiterea de rapoarte personalizate pentru management
Echipamentele multifuncţionale Konica Minolta din gama bizhub şi bizhub PRO sunt considerate adevărate redute de securitate. Ele permit crearea de conturi pentru fiecare utilizator, dar mai mult decât atât, permit ataşarea de terminale de acces la echipament prin PIN sau card. Folosind una din aplicaţiile Pcounter sau SafeQ, orice document care va fi produs sau scanat pe un echipament bizhub va fi astfel complet monitorizat sau chiar restricţionat în funcţie de tipul acestuia şi de drepturile utilizatorului care a accesat echipamentul.
Pe lângă funcţiile deja menţionate, soluţiile Konica Minolta oferă şi caracteristici suplimentare, care nu sunt disponibile în mod standard pe un echipament multifuncţional sau o imprimantă de reţea sau locală. Cu ajutorul unei astfel de soluţii se pot elimina timpii morţi din activitatea unui angajat, atunci când un echipament este suprasolicitat prin trimiterea de printuri multiple pe acesta de către mai mulţi utilizatori – în acest caz orice utilizator îşi poate ridica printul de pe un echipament compatibil, fără a mai fi necesară reprintarea documentului.
Un alt beneficiu este cel al redirecţionării automate a printurilor care nu corespund cu specificul echipamentului pe care au fost printate. Astfel, un print de volum mare trimis pe un echipament cu performanţe reduse poate fi redirecţionat automat pe un echipament de producţie, în timp ce un print color trimis pe un echipament alb-negru poate fi redirecţionat automat pe un echipament color.
Soluţiile oferite de Konica Minolta nu sunt destinate astfel doar managementului, ci vin şi în întâmpinarea rezolvării unor cerinţe curente ale utilizatorilor şi a creşterii confortului în activitatea de producere a documentelor şi comunicare electronică. Aceste soluţii şi-au dovedit deja fiabilitatea şi în medii de lucru foarte solicitante, cum ar fi cel universitar, unde prin securizarea accesului la echipament se urmăreşte şi plata fiecărei copii sau print realizate în cadrul universităţii de către utilizatori, studenţi sau profesori.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite