Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Creşte dependenţa sectorului energetic de industria ITC

16 Decembrie 2007



„Tehnologia informaţiei şi telecomunicaţiile vor avea un rol-cheie în administrarea multiplelor probleme cu care se confruntă sectorul energetic şi al utilităţilor“, a declarat Roberta Bigliani, EMEA research director al Energy Insight, în debutul celei de-a treia ediţii anuale a conferinţei „IDC The Changing Role of ICT in the Utilities & Energy Sectors“. Evenimentul, care a reunit ca parteneri nume de marcă ale pieţei autohtone IT&C, precum Vodafone România, Teletrans, Romsys, i4C, Materna Information & Communications, IBM, NetConsulting şi ASSECO Group, a abordat mai multe subiecte „fierbinţi” ale sectorului energetic, cum ar fi problemele generate de schimbarea legislaţiei în conformitate cu reglementările UE, soluţii de optimizare şi automatizare a infrastructurii, de management al activelor, sisteme de comunicaţii şi date, aplicaţii complexe pentru analiză predictivă şi management al riscului etc.
Astfel, Vlad Muşatescu, strategic partnership manager Vodafone România, a prezentat în cadrul evenimentului IDC noua ofertă a operatorului de telecomunicaţii – „Vodafone Applications Services“ -, care umăreşte o „ieşire din sfera serviciilor tradiţionale“, ilustrată printr-un studiu de caz al implementării realizate la Distrigaz Sud. În cursul prezentării susţinute, Muşatescu a detaliat noua iniţiativă a operatorului, ce are rolul de a facilita accesul companiilor la sistemele IT proprii, în timp real, iniţiativă materializată prin dezvoltarea unei serii de conectori preconfiguraţi pentru sistemele ERP şi aplicaţiile CRM ale SAP şi Oracle.
Cel de-al doilea studiu de caz, cel al implementării de la Electrica SA, a fost prezentat de Marius Coman, strategic account manager Vodafone România, care a ilustrat oferta de soluţii de voce (fixă şi mobilă) şi date (fixe şi mobile) pe care operatorul o adresează clienţilor din zona enterprise.
De un larg interes din partea audienţei s-au bucurat Fabio Naluci, sales manager i4C, care a prezentat o serie de soluţii de analiză predictivă dedicate sectorului energetic, şi Roman Madelik, sales manager Maximo Technology, care a prezentat aplicaţiile de Assets Management IBM Materna. Evenimentul a fost încheiat de prezentarea studiului de caz al implementării SAP realizate de Romsys la E.On Gaz România, unul dintre cele mai mari proiecte SAP din ţara noastră. (R.G.)


Distribuitorul de produse IT Despec Bucureşti vizează afaceri de 85 milioane de euro anul viitor
Compania Despec Bucureşti, distribuitor de produse IT, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 57 milioane euro, în creştere cu 50% faţă de anul precedent, iar pentru anul următor obiectivul este de 85 milioane euro.
„Această creştere se datorează evoluţiei pozitive a pieţei IT din România. Ritmul de creştere a cifrei de afaceri prognozăm că se va păstra şi anul viitor“, a declarat directorul de vânzări al companiei, Corina Trascău, la întâlnirea anuală cu distribuitorii şi partenerii, “Digital Expectation 2008”.
Cu această ocazie, reprezentanţi ai companiilor Casio, Verbatim, Trust, Viewsonic, Canon şi HP, au prezentat
rezultatele parteneriatului cu Despec.
Showroom-ul pregătit a asigurat întâlniri directe între dealerii Despec România şi reprezentanţii vendorilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite