Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Total Technologies şi Intermec construiesc în România o fabrică modernă de etichete

17 Decembrie 2007România a devenit în ultimii ani o destinaţie din ce în ce mai atractivă pentru foarte multe companii din domeniul transportului şi logisticii. La rândul lor, ca urmare a sistemului concurenţial extins, firmele autohtone au început să conştientizeze din ce în ce mai acut nevoia investiţiilor „serioase“ în tehnologie.


Pentru a veni în întâmpinarea acestor clienţi, compania Total Technologies a realizat recent o prezentare a celor mai noi soluţii hardware destinate companiilor din domeniul logisticii şi transportului. Alături de compania românească s-a aflat şi partenerul său Intermec, unul dintre liderii tehnologiilor dedicate acestui sector. Marco Mariottini, Channel Account Manager Eastern Mediterranean Intermec, Mark Davis, EMEA Business Development Manager Transport and Logistics Intermec, şi Branko Zebec, Manager Systems Engineering EE&Med Intermec, au prezentat soluţiile novatoare ale acestei companii (precum noul computer mobil Intermec CN3, dedicat misiunilor critice), accesibile pieţei autohtone prin intermediul Total Technologies.
Cu un portofoliu impresionant de clienţi, la care, anul acesta s-au adăugat nume precum FedEx, Urgent Curier sau RCS RDS, Total Technologies este unul dintre principalii jucători care activează pe piaţa locală de soluţii dedicate companiilor din domeniul logisticii şi transportului. Pentru a afla care a fost evoluţia în 2007, i-am adresat câteva întrebări lui Ovidiu Prisecari, CEO Total Technologies.

Ce rezultate a înregistrat Total Technologies anul acesta, comparativ cu 2006?

În general, compania noastră are o evoluţie ascendentă de la an la an, în mod constant, fără salturi spectaculoase, dar cu o creştere solidă şi o profitabilitate constantă de 10-11%. Faţă de 2006, am înregistrat o creştere de 20% a cifrei de afaceri, ajungând la sfârşitul lui Q3 la aproximativ 6 milioane de euro.


Cum aţi caracteriza, din punctul de vedere al companiei dvs., acest prim an în Uniunea Europeană?
În 2007, la nivelul companiei, am resimţit din plin faptul că foarte multe companii străine au început să opereze în România, să-şi deschidă sucursale în ţara noastră. Şi am sesizat chiar o schimbare a mentalităţii în rândul companiilor româneşti faţă de tehnologie, numărul firmelor autohtone care investesc serios în acest domeniu crescând. Din păcate, marea majoritate a firmelor româneşti nu foloseşte oportunitatea accesării fondurilor alocate de Uniunea Europeană în direcţiile deja aprobate pentru finanţare. Sunt foarte multe direcţii în care UE alocă sume de bani, de la 2.000 până la 500.000 de euro, bani de care ar putea beneficia chiar microîntreprinderile pentru dotarea cu tehnică de calcul şi cu necesarul de urmărire a producţiei, de inventariere etc.


Oferiţi sprijin unor astfel de companii, care ar putea deveni clientul Total Technologies accesând fondurile structurale?
Am încheiat un parteneriat cu o firmă de consultanţă care poate realiza aplicaţiile pentru fondurile structurale oferite de UE în numele clienţilor noştri. Din păcate, mai trebuie şi ca sistemul bancar să fie ceva mai activ în această zonă. Românul s-a obişnuit, în ultimii ani, să se ducă la bancă când vrea să spună de ce are nevoie. Or, în prezent, nu prea sunt multe bănci interesate în a oferi consultanţă pentru accesarea banilor europeni şi nici măcar în a direcţiona aceşti potenţiali clienţi către sursele de consiliere.


Previzionaţi menţinerea aceleiaşi rate de creştere a business-ului şi pentru anul viitor?
Pentru 2008, aşteptările noastre sunt ceva mai mari. Aceste estimări se bazează pe faptul că o importantă parte a fondurilor de dezvoltare ale Uniunii Europene vor fi canalizate către zona Central şi Est europeană. Astfel Ungaria, România, Bulgaria şi celelalte ţări din regiune vor avea la dispoziţie mult mai mulţi bani şi mult mai multe companii îşi vor muta o parte de activitate în această zonă, piaţa estică menţinându-şi nivelul de atractivitate ridicat. Acestea sunt motivele pentru care sper ca, la anul, să avem o creştere de 25-30%.


Care vor fi direcţiile de dezvoltare ale Total Technologies în 2008?
Vom continua să ne dezvoltăm în domeniile de Automatic Data Collection şi Document Management, domenii în care compania noastră deţine o suită de aplicaţii de succes, certificate de implementările din piaţă. Un domeniu nou în care vom încerca să ne dezvoltăm este pe partea de consumabile, vom încerca să construim, împreună cu Intermec, o mică fabrică pentru etichete, pe care până acum le importam. Sperăm ca, graţie acestei capacităţi de producţie proprii, să putem deservi sudul continentului şi Turcia.


Radu GhiţulescuParerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite