Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> ERP >> Stiri si comunicate

15% din implementarile de ERP din România sunt furnizate de S&T

21 Ianuarie 2008



S&T detine15% din piata ERP din România


Studiul Pierre Audoin Consultants arată că S&T România se clasează pe primul loc în clasamentul furnizorilor de servicii ERP cu o cotă de piaţă de 15% .


Studiul„ERP Romania 2007”, stabileşte ierarhiile companiilor care distribuie aplicaţii ERP şi a celor care furnizează servicii asociate acestor tipuri de soluţii.
În ierarhiile stabilite în funcţie de sectoarele de activitate adresate, S&T România ocupă, de asemenea, primul loc în clasamentul furnizorilor de servicii pentru companiile din sectorul producţiei industriale şi locul 3, cu cea mai semnificativă creştere, în cel pentru sectorul de retail.
Pentru S&T România, creşterea veniturilor din serviciile ERP în 2006 faţă de 2005 a fost de 2,5 ori, comparativ cu creşterea pieţei în acest sector. În plus, în 2006 compania a obţinut încasări cu peste 60% mai mari decât în anul anterior.
Potenţialul pieţei soluţiilor ERP şi a serviciilor asociate continuă să fie semnificativ, analiştii PAC estimând pentru perioada 2007-2011 un ritm anual de creştere de aproximativ 18-19%.
„Rezultatele studiului confirmă succesul strategiei noastre, pe care vom continua să o implementăm în România. Doresc să îi felicit pe colegii mei pentru acest rezultat excelent”, a declarat Christian Rosner, CEO S&T.


Soluţii complete şi inovatoare
În cadrul Grupului S&T activează peste 1.000 de consultanţi SAP, în România echipa de consultanţi SAP fiind formată din specialişti cu experienţă cuprinsă între 3 şi 12 ani, acumulată în proiecte locale şi internaţionale. Cunoştinţele despre industrie dublate de abilităţi speciale, cum ar fi capacitatea de a integra soluţii complementare sau sisteme IT legacy, au permis consolidarea relaţiilor cu clienţii noştri şi transformarea acestor relaţii în parteneriate pe termen lung. Aceste parteneriate se transpun în eficientizarea componentei IT şi în creşterea valorii pe care aceasta o aduce companiei. Un argument ce susţine această afirmaţie îl constituie topul celor mai profitabile companii publicat de revista „Capital” în baza rezultatelor furnizate de Ministerul Finanţelor. Astfel, 14 dintre cele mai profitabile 20 de companii din România sunt clienţi S&T, iar 8 dintre aceştia utilizează soluţii SAP implementate de S&T România.


„Suntem motivaţi să furnizăm clienţilor noştri servicii de cea mai înaltă calitate. Ne situăm pe o poziţie care ne permite să obţinem, pe viitor, o creştere semnificativă a profitabilităţii”, a declarat Bogdan Cocora, Director General – S&T România.



Direcţie strategică de dezvoltare
Rezultatele obţinute subliniază contribuţia pe care subsidiara din România o are în susţinerea eforturilor Grupului S&T de a-şi consolida poziţia de lider în furnizarea de servicii IT şi de consultanţă în regiunea Europei Centrale şi de Est.


S&T adaugă valoare pentru clienţii săi pe întregul lanţ de servicii IT furnizate, iar SAP este unul dintre partenerii săi strategici. Grupul continuă să promoveze intensiv soluţiile SAP şi deţine competenţele necesare în acest sens. Pentru a transfera know-how-ul acumulat pe soluţiile SAP în cadrul Grupului, dar şi către clienţii săi, S&T operează în Ljubljana un centru de training certificat de SAP. În plus, S&T deţine un centru de servicii de outsourcing SAP la Zilina, în Slovacia, al cărui rol este de a găzdui şi administra sistemele SAP ale clienţilor S&T. Recent a fost inaugurat un alt Centru de Competenţă SAP Infrastructure Solutions al cărui rol este de a va furniza suport întregului grup în dezvoltarea afacerii, consultanţă, soluţii experimentate şi implementare de bune practici în domeniul ECM (Enterprise Content Management), arhivare SAP, infrastructură şi sisteme de securitate SAP pe platforme EMC² şi IBM. De asemenea, S&T a lansat în 9 ţări din Europa Centrală şi de Est o campanie pentru soluţiile SAP destinate organizaţiilor de dimensiuni medii.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite