Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Profitul Nokia a crescut in 2007 cu 67 de procente

29 Ianuarie 2008



Celebrul producator de telefoane mobile Nokia, a inregistrat anul trecut un profit net de 7,2 miliarde de euro, in crestere cu 67 de procente fata de 2006, informeaza EFE.


Compania a reusit sa vanda in 2007, peste 4,3 de milioane de telefoane mobile, cu 26 de procente mai mult fata de anul anterior. Aceasta suma i-a permis cresterea cotei de piata pana la 40 la suta, realizand o consolidare a pozitiei sale de lider pe piata mondiala de telecomunicatii.Vanzarile nete au crescut si ele cu 24 de procente fata de 2006, atingand valoarea de 51 de miliarde de euro.



In 2007, Nokia a obtinut un profit operational de 9,9 miliarde si 1,83 euro pe acţiune. In schimb, divizia Mobile Phone, principala afacere a companiei, a stagnat, inregistrand vanzari nete de 51 de miliarde de euro. China, India, Germania, Marea Britanie si SUA, au reprezentat pentru Nokia principalele piete, daca este sa ne orientam dupa vanzarile nete obtinute.


Olli-Pekka Kallasvuo, consilierul delegat al Nokia, a precizat ca 2007 a reprezentat pentru companie anul unor initiative importante, precum demararea operatiunilor companiei mixte Nokia - Siemens si lansarea portalului de servicii de internet “Ovi”, prin intermediul careia Nokia ofera muzica, harti digitale si alte produse digitale.


Pentru anul viitor, Nokia a estimat ca piata de telefonie mobila va creste, in medie, cu zece procente.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite