Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

PLC transforma reteaua de curent electric intr-o retea IP inteligenta

30 Ianuarie 2008



Novensys lanseaza cea de-a doua generatie de echipamente si solutii pentru managementul informatiei prin intermediul retelelor de curent electric (PLC= PowerLine Communication). Aceste solutii si echipamente transforma reteaua de curent electric intr-o retea IP inteligenta si revolutioneaza astfel modul in care aceasta este construita si coordonata.
Technologia PLC are trei aplicabilitati principale: solutii si echipamente destinate utilizatorilor persoane fizice, solutii si echipamente destinate utilizatorilor persoane juridice si solutii si echipamente destinate operatorilor de servicii de utilitati publice.
Novensys lanseza in aceasta prima faza solutiile si echipamentele destinate persoanelor fizice si juridice urmand ca pana la sfarsitul lunii februarie sa lanseze oficial si solutiile si echipamentele destinate operatorilor de servicii de utilitati publice.


Tehnologia PLC permite convergenta tuturor infrastructurilor de comunicatii cu cele de distributie electrica. Practic, orice cladire conectata la reteaua de curent electric poate beneficia de avantajele technologiei IP (Internet Protocol). In egala masura, operatorii retelelor de utilitati isi vor maximiza profitabilitatea printr-un management mai bun al aprovizionarii, imbunatatirea citirii contoarelor, monitorizarea defectiunilor si controlul de la distanta. Cea de-a doua generatie de solutii si echipamente pe care le lansam astazi in parteneriat cu compania CURRENT Technologies acopera toate aplicabilitatile tehnologiei. In plus, este o tehnologie ecologica, compatibila cu standardele internationale UPA si Opera care functioneaza pe tehnologia OFDM, optimizata pentru viteze de peste 205 Mbps. Am considerat aceasta tehnologie ca fiind solutia cea mai eficienta pentru piata noastra, usor de implementat, cu costuri relativ reduse pentru aceasta prima faza in care ne aflam si cu potential foarte mare in urmatorii ani…” declara Andrei Caunii, Managing Partner, Novensys.


In conditiile in care in Romania se vorbeste tot mai mult despre necesitatea dezvoltarii furnizorilor de servicii convergente, despre reducerea costurilor serviciilor de comunicatii electronice, despre productivitate, administrarea mai eficienta a retelelor de utilitati publice, reducerea pierderilor de energie, solutii ecologice destinate producerii si recuperarii energiei, tehnologia PLC devine o alternativa tot mai eficienta la retele clasice.


Noile echipamente PLC transforma reteaua de curent electric, existenta in orice cladire, intr-o retea inteligenta care faciliteaza accesul la servicii de comunicatii electronice (internet, telefonie si IPTV), servicii de supraveghere video si in-home networking. Dupa introducerea serviciilor quatro play, intrarea operatorilor de servicii de telefonie mobila pe segmentul telefoniei fixe, penetrarea in crestere a serviciilor de televiziune prin satelit, lansarea tehnologiei PLC vine ca un raspuns la realitatile pietei si la orientarea principalilor actori catre solutii eficiente, durabile si mai ales ecologice pentru transportul de date si voce. Retelele de curent electric deja existente pot fi o alternativa foarte economica pentru orice operator de servicii de comunicatii electronice”…..declara Daniel Boangiu, Business Development Manager in Novensys.


PLC permite costuri mici datorita in primul rand accesului facil la o retea de curent electric existenta in orice cladire, fara a fi nevoie de modificari suplimentare ale retelei. In al doilea rand, elimina complet recablarea unei cladiri si aspectul inestetic a zeci de amplificatoare, cutii de securizare, modemuri etc.
PLC permite conectarea in acelasi timp a unui numar nelimitat de computere si periferice precum scanere si imprimante, televizoare, radiouri, DVD- playere, VCR-uri, telefoane fara fir, PDA-uri intr-o retea inteligenta care nu necesita investitii suplimentare. In cazul ansamblurilor rezidentiale, in cazul unei cladiri cu mai multe birouri sau a unui hotel tehnologia PLC permite urmarirea consumului de servicii de Internet si facturarea separata pentru fiecare apartament/camera in parte. Nu in ultimul rand comparativ cu costurile de cablare ale unui bloc de 50 de apartamente reduce costurile de cablare, conectare si administrare a unei retele cu cel putin 50%.


Noile echipamente lansate azi vizeaza in primul rand cladirile cu regim special cum sunt spitalele, policlinici institutele de cercetare, biblioteci, muzee sau cladiri vechi, hoteluri, mall-uri, business center-uri, scoli, ansambluri rezidentiale. Pentru acestea technologia PLC devine o alternativa estetica mult mai eficienta si mai economica la retele de cablu TV sau cupru.
Mai multe informatii pe www.novensys.com.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite