Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Intel - cel mai mare cumparator de energie regenerabila

30 Ianuarie 2008



Corporatia Intel, celebrul producator de echipamente IT, a ajuns pe prima pozitie in lista companiilor care cumpara energii regenerabile, a informat EPA (Agentia pentru Protectia Mediului) din Statele Unite.

Intel a atins prima pozitie atat pe lista EPA a celor 25 de parteneri Green Power, cat si pe lista partenerilor Green Power ai EPA din topul Fortune 500.

Acasta pozitie a fost ocupata de Intel, in mare parte datorita ultimei achizitii, adica 1,3 miliarde de kilowatti ora de energie regenerabila pe an. Conform GreenerComputing, compania a procedat astfel pentru a stimula piata energiei verzi.

Urmatoarea pe lista celor 25 a EPA este PepsiCo, urmata de Wells Fargo&Co, Whole Foods Market, The Pepsi Bottling Group si Johnson&Johnson.

Pana la finele anului 2007, EPA a cerut companiilor din Fortune 500 sa cumpere peste cinci miliarde de kilowatti ora de energie regenerabila.

Programul si-a depasit obiectivele cu 130 la suta, a precizat EPA.

Urmatoarea etapa de achizitionare a energiei regenerabile a inceput in aceasta luna si va avea ca punct final, sfarsitul lui 2009. Parteneriatul Green Power este alcătuit in prezent din peste 850 de organizatii.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite