Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Microsoft a oferit 44,6 miliarde dolari pentru preluarea Yahoo

02 Februarie 2008



Corporatia americana Microsoft, lider mondial in software, a lanasat vineri o oferta nesolicitata de preluare a furnizorului de servicii online, Yahoo Inc, intr-o tranzactie de lichiditati si actiuni, in valoare de 44,6 miliarde de dolari, transmite Reuters.


Microsoft a oferit 31 de dolari pentru fiecare actiune Yahoo, o prima de 62 de procente fata de valoarea de 19,18 dolari inregistrata joi seara de actiunile Yahoo la inchiderea bursei Nasdaq. Actionarii Yahoo vor putea alege intre a primi bani gheata sau un numar fix de actiuni Microsoft.


Oferta grupului fondat de Bill Gates, remisa consiliului director de la Yahoo, este supusa unor negocieri intre cele doua companii si este de asteptat ca in a doua jumatate a anului acesta, sa fie semnat un acord definitiv.


Microsoft considera ca impreuna cu Yahoo pot sa ofere o alternativa competitiva pietei de publicitate online, dominate de Google.


“Avem un respect urias pentru Yahoo si impreuna putem oferi un set atractiv de solutii pentru consumatori, editori si companiile de publicitate, in acelasi timp dobandind o pozitie mai buna pentru a concura pe piata serviciilor online”, a declarat directorul general Microsoft, Steve Ballmer, intr-un comunicat”.


Atat Microsoft cat si Yahoo au pierdut teren in cursa cu rivalul Google in domeniul cautarilor pe Internet. In timp ce actiunile Yahoo au pierdut 30 la suta din valoare in ultimele 12 luni, actiunile Google au continuat sa cresca.


Prin preluarea Yahoo, Microsoft ar putea deveni un competitor serios pe piata de cautare online.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite