Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

IBM anunţă a 25-a achiziţie strategică în viziunea on Demand: Cognos

04 Februarie 2008



IBM a incheiat procesul de achizitie a companiei Cognos.


IBM a anuntat incheierea procesului de achizitie a companiei Cognos, o companie listata public, cu sediul in Ottawa, Ontario, Canada. IBM va anunta strategia de business relationata cu aceasta achizitie in timpul unui press briefing ce va fi sustinut pe 6 februarie.


IBM a anuntat un acord definitiv pentru achizitionarea companiei Cognos pe 12 Noiembrie 2007. Achizitionarea de catre IBM a companiei Cognos reprezinta o parte integranta a procesului de accelerare a strategiei Information on Demand, o initiativa care consolideaza forta IBM in ceea ce priveste integrarea informatiei, continutul si managementul datelor cu serviciile de consultanta pentru afaceri pentru a debloca/releva valoarea de business a informatiei.


Prin intermediul acestei achizitii, IBM si Cognos vor deveni principalul furnizor de tehnologie si servicii pe segmentele business intelligence si managementul performantei, oferind cea mai completa platforma bazata pe standarde deschise cu cea mai vasta arie de expertiza in domeniu pentru a ajuta companiile sa isi extinda valoarea informatiilor lor, sa isi optimizeze procesele de afaceri si sa maximizeze performanta in cadrul companiei lor.


Achizitia Cognos sustine atat strategia IBM privind achizitiile cat si modelul de alocare capital, si va contribui la realizarea obiectivului companiei de a inregistra o crestere a castigurilor per actiune pana in 2010. Pana in prezent IBM a anuntat 25 de achizitii strategice care sustin eforturile globale de implementare a strategiei Information on Demand.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite