Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Centrul global de suport tehnic Microsoft de la Bucuresti a implinit 1 an

04 Februarie 2008



Cu ocazia aniversarii unui an de la inaugurarea de catre Bill Gates a Centrului global de suport tehnic, Microsoft Romania a prezentat in cadrul unei conferinte de presa organizate pe 1 februarie 2008, initiativele strategice din domeniul educatiei si activitatile care se vor desfasura in anul 2008.


La eveniment au participat Silviu Hotaran - Director general Microsoft Romania, Anton Anton - Presedintele Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, Andreas Flugge - Microsoft Support Manager Romania EMEA Customer Service & Support.


In cadrul conferintei, Microsoft Romania si ANCS,in calitate de initiatori ai programului Inovation Accelerator -adresat studentilor finalisti la Imagine Cup 2008- au semnat un parteneriat privind co-finantarea proiectelor cu pana la 4000 RON pentru finalistii competitiei internationale Imagine Cup din Romania, si organizarea de sesiuni de dezvoltare a competentelor de prezentare si a cunostintelor de business utile viitorilor antreprenori in tehnologia de varf.


“Am dorit sa articulam modul in care Microsoft se implica in succesul acestor studenti si astfel am realizat Inovation Accelerator. Impreuna cu ANCS, ne vom implica in accelerarea modului in care aceste echipe vor realiza prototipuri si modele.Vom duce mai departe ideile inspre realizari comerciale.”, a declarat in cadrul conferintei, Alexandru Pruteanu – Microsoft Academic Program Manager.


Imagine cup este o competitie internationala pentru studentii pasionati de tehnologie. In cadrul competitiei internationale Imagine Cup din Romania s-au inscris pana acum 120 de echipe, totalizand aproximativ 1000 de studenti. Editia 2008, la nivel mondial, a adunat peste 150000 de studenti, tema editiei din acest an fiind “Mediul”.


“Ne asteptam ca in finala sa ajunga 12 echipe, iar fondurile pentru acestea s-ar putea ridica pana la 50.000 de RON.”, a mai precizat Pruteanu.


“Educatiei romanesti ii lipseste componenta de initiativa. Noi am pus pe masa un program care se adreseaza tuturor studentilor care doresc sa participe la competitii inovative. Cred ca daca incepem sa ne preocupam de activitatea stiintifica a studentilor, vom avea castig de cauza in domeniul cercetarii”, a aratat Anton ANTON, presedintele Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica.


ANCS a precizat detine o strategie nationala de cercetare, prin care fondurile sunt atribuite in conformitate cu un plan national.


“Atribuirea fondurilor se face prin competitie. Romania este una dintre putinele tari europene in care procentul de bani acordati prin competitie este cel mai mare. In trei ani de zile am crescut fondurile de cercetare de la 0.2% la 0.72% din PIB “ a mai declarat Anton.


In urma cu o saptamana, pe 22 ianuarie 208, la Berlin, Bill Gates, Chairman Microsoft Corporation, a anuntat prelungirea programului Partners in Learning pentru inca 5 ani, alocand o investitie suplimentara de 235 milioane de dolari. Investitia in acest program globalva ajunge astfel in zece ani la 500 de milioane de dolari. In Romania, programul Parteneri pentru Educatie, desfasurat impreuna cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei intra in al 5-lea an de la lansare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite