Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Google se lupta sa arate ca preluarea Yahoo nu respecta regulile antitrust

05 Februarie 2008



Compania Google lupta din greu pentru a arata ca preluarea Yahoo de catre Microsoft, pentru 44,6 miliarde de dolari, nu respecta regulile antitrtust, sustin analistii, citati de AP.


Acesta situatie a aparut pentru ca reglementatorii antitrust acorda in general mai multa atentie parerilor consumatorilor si clientilor cand analizeaza fuziunile si achizitiile, decat acorda opiniilor competitorilor, sustin avocatii antitrust.


“Cand se plange un competitor, reglementatorii banuiesc ca afacerea ar putea fi buna din punct de vedere al competitivitatii”, a declarat un fost imputernicit antitrust din New York, Stephen Houck.


Grupul fondat de Bill Gates a oferit 31 dolari pentru fiecare actiune Yahoo, o prima de 62 de procente fata de valoarea de 19,18 dolari inregistrata joi seara de actiunile Yahoo la inchiderea bursei Nasdaq.[sus] Actionarii Yahoo vor putea alege intre a primi bani gheata sau un numar fix de actiuni Microsoft.


Atat Microsoft cat si Yahoo au pierdut teren in cursa cu rivalul Google in domeniul cautarilor pe Internet. In timp ce actiunile Yahoo au pierdut 30 la suta din valoare in ultimele 12 luni, actiunile Google au continuat sa cresca.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite