Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Romania a devenit atractiva pentru investitii in industria de software

06 Februarie 2008



Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a avut ca efect cresterea interesului investitorilor straini pentru industria romaneasca de software, conform Electronic Engineering Times.


Numarul mare de absolventi ai universitatilor de matematica si fizica, costurile relativ mici, fusul orar si distanta favorabile pentru companiile europene, precum si dinamismul angajatilor si cunoasterea mai multor limbi straine, au reprezentat factori care au influentat atractivitatea Romaniei.


Producatorul danez de software pentru firme Wirtek A/S care a luat in considerare initial investitii in India, s-a decis utterior sa cumpere compania romana CodeWizards, cu sediul in Cluj-Napoca.


"Cea mai importanta problema este ca in multe state din Asia angajatii isi schimba foarte des locul de munca. Am descoperit ca salariatii din Romania sunt mai loiali", a declarat Michael Aaen, director general al Wirtek.


De asemenea, Wirtek intentioneaza sa creasca numarul de angajati romani de la 40 la 200 in urmatorii trei ani, a adaugat Aaen.


La sfarsitul anului 2006, dezvoltatorul de software pentru sistemul bancar Misys Banking Systems a achizitionat firma romaneasca Fino Capital, un producator de software financiar cu care compania americana colabora de cativa ani.


"Aderarea la UE elimina un element de indoiala. Riscurile asociate reglementarilor si evolutiei afacerilor, precum si cele legate de cursul valutar, sunt micsorate", a afirmat Tim Goodhind, director de dezvoltare al operatiunilor la Mysis.



Calitatea programelor de matematica din universitatile romanesti a reprezentat de asemenea un factor esential pentru Myses, a adaugat Goodhind.


Aproximativ 5.000 de romani sunt anual absolventi ai unor universitati in domeniul software.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite