Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ANRCTI se ofera sa asigure finantare suplimentara pentru 112

07 Februarie 2008



Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) poate asigura finantarea suplimentara a sistemului 112, care necesita unele modificari pentru asigurarea posibilitatii de localizare a apelantului, se anunta intr-un comunicat al ANRCTI.


“Suntem pregatiti sa asiguram finantarea suplimentara a sistemului 112 de indata ce guvernul va aproba un proiect de lege in acest sens. Toate partile implicate in functionarea optima a acestui sistem depun toate eforturile pentru solutionarea acestei probleme, mai ales in conditiile in care Comisia Europeana ne-a atras deja atentia asupra unor aspecte privitoare la functionarea sa”, a declarat Dan Georgescu, presedintele ANRCTI.


Potrivit legislatiei in vigoare, furnizorilor de retele publice de telefonie li s-a impus obligatia de a pune la dispozitia Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta (SNUAU) informatii privind localizarea apelantului pentru toate apelurile de urgenta către numarul unic 112, in masura in care acest lucru este tehnic posibil.


Prevederile legate de localizarea apelantului au fost introduse pentru a asigura alinierea completa a legislatiei nationale cu prevederile acquis-ului comunitar referitoare la acest subiect. Comisia Europeana monitorizeaza respectarea regulilor.


In 2007, Comisia a declansat procedura de infringement impotriva a cinci state membre - Italia, Lituania, Olanda, Portugalia si Slovacia, pentru ca aceste state nu aveau inca sisteme pentru localizarea apelurilor la numărul unic pentru apeluri de urgenta 112.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite