Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Servicii >> Stiri si comunicate

Investitie de un milion de euro pe piata romaneasca de outsourcing si call center

07 Februarie 2008



Compania britanica specializata in servicii de outsourcing si call center, XL World, urmeaza sa investeasca aproximativ un milion euro, in 2008, pentru dezvoltarea resurselor umane, precizeaza compania.


“Pentru 2008, ne propunem sa investim circa un milion de euro in resurse umane, dintre care mai mult de jumătate, aproximativ 600.000 euro, incursurile de specializare”, a declarat directorul de dezvoltare al companiei, Roberto Montandon.


Compania britanica XL World, pe piata romaneasca, vizeaza companiile multinationale din domeniul telecomunicatiilor, financiar-bancar, media si al divertismentului.


Aceasta, in anul 2007, a recrutat circa 400 persoane.


Compania britanica estima in octombrie 2007 o crestere de 60 la suta a cifrei de afaceri din Romania, pentru anul trecut, pana la circa sase milioane de euro, fata de cele 3,7 milioane de euro raportate in 2006.


XL World este una dintre companiile de outsourcing in domeniul call-center din Romania, care realizeaza studii de piata utilizand tehnologie avansata si personal calificat.



Principalele domenii de expertiza ale companiei sunt serviciile contact centre in limbi straine (telemarketing, cercetari de piata, serviciu clienti) si servicii BPO (bak office, servicii IT).


Piata de call-center din Romania este estimata la 70 milioane euro, din care aproximativ jumatate din outsourcing. In urmatorii zece ani, piata de call-center si de externalizare a proceselor de business (BPO) va ajunge la aproximativ 350-500 milioane euro.


La nivel global se estimeaza ca piata de outsourcing va creste de la 930 miliarde dolari, in 2006, la aproximativ 1.430 miliarde dolari pana la sfarsitul anului 2009.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite