Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Investitiile in tehnologie se vor extinde in 2008

07 Februarie 2008



In2008, pentru majoritatea afacerilor mici si mijlocii din Statele Unite, investitiile in tehnologievor creste cu cu aproximativ 5.3 procente, arata un studiu al companiei AMR Research.

Din studiu, reieseca la baza cresterii bugetului stau motive legate de relatia cu clientii, si a scos in evidenta faptul ca, exista un echilibru intre punctele de interes ale AMM – CMA (customer management applications), MO (manufacturing operations) si ERP (enterprise resource planning)-, fiecare inregistrand 19 procente.

Anul acesta, din punct de vedere al solutiilor software implementate, in topul investitiilorse afla modulele CMA, urmate de BI si CRP, se arata in raportul AMR.

“Rezultatul venit din acest sector nu ne surprinde. Conform raportului “Customer Management Spending Report, 2007-2008”, aproape doua treimi din totalul companiilor din segmentul mijlociu de piata, au luat decizia sa mareasca investitiile in managementul clientilor”, se arata in studiu.



Acesta a mai scos in evidenta faptul ca, aproximativ 49 de procente din bugetele firmelor mici si mijlocii, au ca destinatie aplicatii de management.

AMR a mai prognozat o reorientare a firmelor, pana in anul 2010,spre software din categoria BI (business intelligence) si PM (performance management). Tot in acea perioada, se asteapta ca CMA sa adune doar 13 procente din investitiile in software.

Uneltele BI si PM au devenit destul de importante in ultimii ani, deoarece sustin initiative de business vitale pentru analiza si managementul datelor organizatiilor, se mai arata in raportul AMR.

Incepand din aceasta luna, in Romania, peste 26 milioane de euro din bugetul de stat vor fi disponibile pentru finantarea afecrilor mici si mijlocii, potrivit lui Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM, comert, turism si profesii liberale



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite