Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

In Anglia, jumatate din angajati produc scurgerea de informatii

11 Februarie 2008



Sondaj Check Point în rândul managerilor IT din Marea Britanie


50% dintre organizaţiiau instalate criptări de date şi mai puţin de 40% beneficiază de securitate endpoint



•65% afirmă că scurgerile de date de la HMRC nu vor determina schimbări în ceea ce priveşte priorităţile de buget IT ale companiei
•Doar 48% dintre subiecţi au instalate soluţii de criptare în organizaţie
•Doar 39% au instalate soluţii de securitate endpoint pe calculatoare, laptopuri şi dispozitive mobile.


Sondajul administrat prin e-mail, în săptămâna în care a avut loc scurgerea de date de la HMRC, a demonstrat că majoritatea subiecţilor consideră că organizaţiile pentru care lucrează sunt securizate împotriva riscului de scurgere de informaţii. Doar 11% dintre subiecţi au declarat că mediatizata pierdere de către HMRC a CD-urilor care conţineau informaţiile personale a 25 de milioane de cetăţeni britanici le va influenţa priorităţile în ceea ce priveşte cheltuieli IT.


Totuşi, sondajul a relevat că organizaţiile cercetate sunt supuse în continuare riscului de scurgere a informaţiilor, similar celui survenit în cazul HMRC. 48% dintre subiecţi au declarat că organizaţiile pentru care lucrează beneficiază de o soluţie de criptare pentru protejarea datele sensibile. 40% au declarat că nu există soluţii de criptare în companiile lor, iar 12% nu au ştiut dacă este instalată vreo soluţie de criptare.


De asemenea, cercetarea a arătat că laptopurile, calculatoarele şi dispozitivele mobile sunt şi ele vulnerabile la ameninţările malware şi la tentativele de furt al conexiunilor reţelelor de la distanţă. Doar 39% dintre subiecţi au declarat că au instalată o soluţie de securitate endpoint pentru a proteja calculatoarele companiei împotriva accesului neautorizat sau a malware-ului. 37% nu beneficiază de securitate endpoint, iar 25% nu au ştiut să răspundă dacă beneficiază sau nu de acest tip de soluţie.


Totuşi, când au fost întrebaţi dacă regulile de securitate IT a organizaţiilor includ şi aspecte referitoare la protecţia datelor, precum folosirea dispozitivelor USB pentru transferul de date, 73% au răspuns pozitiv. Potrivit Check Point, această situaţie evidenţiază faptul că regulile corporate de securitate nu sunt consolidate de implementarea de soluţii.


“Este îngrijorător faptul că majoritatea companiilor cercetate se simt în siguranţă în faţa pierderilor de date. Mai mult de jumătate dintre acestea nu au implementate măsurile de securitate de bază pentru a opri tipul de comportament al angajaţilor care a cauzat scurgerea de informaţii de la HMRC”, a declarat Nick Lowe, directorul general Check Point pentru Europa de Nord.


“Securizarea oricărui tip de date sensibile trebuie să fie automată, astfel încât angajaţii să nu poată altera sau stopa procesele de securitate. Organizaţiile trebuie să îşi protejeze datele şi angajaţii împotriva riscului de posibile scurgeri de informaţii. Automatizarea este singura soluţie în acest sens”, a continuat Lowe.


Sondajul a relevat, de asemenea, că 85% dintre organizaţii sunt de acord cu notificarea obligatorie a părţilor afectate în cazul unei pierderi de informaţii, aşa cum prevede legislaţia Statelor Unite. Doar 9% nu au fost de acord cu aceasta, iar 36% dintre subiecţi au considerat adecvată concedierea imediată a părţilor care cauzează scurgeri de informaţii de nivelul celei de la HMRC.


Gama completă de soluţii Pointsec de criptare a datelor şi management al portului / dispozitivelor de la Check Point oferă protecţie completă a datelor pentru calculatoare, laptopuri şi dispozitive mobile. Printr-o combinare eficientă a criptării totale a disk-ului, a controlului accesului, a managementului de port şi a criptării dispozitivelor mobile, se poate oferi cea mai bună securitate pentru datele sensibile ale organizaţiilor.


Sondajul Check Point efectuat prin e-mail a măsurat opiniile a 140 de angajaţi cu experienţă, manageri şi directori IT din cadrul companiilor britanice din sectorul public şi privat.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite