Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

S&T încheie anul fiscal 2007 cu performanţe record

11 Februarie 2008



Consultanţa şi serviciile IT au propulsat creşterea
Creşteri cu 21% în vânzări şi cu 53% a EBIT în Q4 faţă de Q4/2006
Vânzări 2007: 524 milioane Euro (+14%)
EBITDA 2007: aproximativ 20 milioane Euro (+13%)
EBIT 2007: aproximativ 13 milioane Euro (+7%)


2007 a menţinut ritmul anului-record 2006 şi a însemnat un nou an de creştere pentru Grupul S&T. După înregistrarea celui mai bun trimestru III din istoria grupului, S&T a reuşit să-şi depăşească toate recordurile prin rezultatele obţinute în ultimul trimestru al lui 2007. Pentru Q4 volumul vânzărilor a crescut cu 21%, iar profitul operaţional înainte de deducerea dobânzilor şi a taxelor (EBIT) a crescut cu 53% faţă de perioada similară a anului anterior. Conform rezultatelor preliminare ale companiei, volumul total al vânzărilor în 2007 a crescut cu 14% faţă de 2006, iar EBIT a înregistrat un plus de 7%. 45% din vânzări sunt în acest moment generate de consultanţă şi servicii, un domeniu care va continua să se dezvolte. Pentru 2008, S&T estimează vânzări de 560-580 milioane Euro şi un EBIT situat între 15 şi 17 milioane Euro.
În trimestrul al IV-lea al lui 2007, S&T a realizat vânzări în valoare de 172 milioane Euro şi un EBIT de aproximativ 6,9 milioane Euro, marcând astfel cel mai de succes trimestru din istoria companiei. În total, în 2007 S&T a generat vânzări de 524 milioane Euro, cu 14% mai mari decât în anul anterior, un rezultat peste aşteptări. În plus, S&T şi-a atins obiectivul de a creşte semnificativ mai mult decât piaţa în care activează. Consultanţa şi serviciile IT au contribuit în proporţie de 45% din totalul vânzărilor, spre deosebire de cota de 37% înregistrată în 2006. Obiectivul S&T este ca în 2010 această pondere să se ridice la 60%.


Obiectiv atins pentru EBIT: 13 milioane Euro
Profitul înaintea deducerii cheltuielilor cu dobânzile, taxelor şi amortizarii (EBITDA) a furnizat, la rându-i, o imagine plăcută, crescând cu 13% până la aproximativ 20 milioane Euro. De asemenea, compania şi-a atins obiectivul legat de EBIT – circa 13 milioane Euro, în creştere cu 7% faţă de 2006. Numărul angajaţilor a crescut cu 37% în 2007 până la 3.150. 653 dintre noii angajaţi s-au integrat în echipa S&T prin preluarea IMG, în timp ce peste 200 au fost recrutaţi direct. „Pe ansamblu, 2007 a fost un an foarte bun pentru noi, din punct de vedere al business-ului. Suntem aproape de finalizarea procesului de integrare a IMG, iar companiile preluate în 2006 sunt în acest moment complet încorporate în S&T. Avantajele oferite de localizarea geografică, dezvoltarea transfrontalieră a companiei, precum şi implementarea consecventă a strategiei adoptate au contribuit pozitiv la rezultatele noastre”, a explicat Christian Rosner, CEO S&T.



Preţul acţiunilor S&T a crescut considerabil – +18% pe parcursul 2007
În pofida dificultăţilor de pe piaţa bursieră, acţiunile S&T au evoluat remarcabil: preţul acţiunii a fost cu 18% mai mare la sfârşitul lui 2007 în comparaţie cu începutul anului trecut. S&T a finalizat anul bursier 2007 cu o capitalizare de 167 milioane Euro, în comparaţie cu 140 milioane Euro cât erau înregistrate la începutul anului trecut.


Vânzările departamentului Business Solutions au crescut cu 60%
Sectoarele Business Solutions şi Managed Services s-au dezvoltat puternic şi au furnizat rezultatele dorite. Vânzările din zona Business Solutions au crescut cu 60% în 2007 până la 150 milioane Euro. În acelaşi timp, S&T a devenit unul dintre cei mai importanţi furnizori de consultanţă SAP în Europa Centrală şi de Est şi regiunea ţărilor vorbitoare de limbă germană (DACH – Germania, Austria, Elveţia). Contracte importante, precum cel de la Fejerviz – furnizor de servicii publice de apă din Ungaria, Sojaprotein – procesator de soia din Serbia, sau A&D Pharma din România au propulsat acest sector. În 2007 sectorul Managed Services din S&T a înregistrat o creştere organică de 16% până la 87 milioane Euro. S&T s-a poziţionat ca furnizor de Managed Desktop Services şi a câştigat câteva proiecte de ordinul a milioane de Euro, precum cel pentru OMV şi Ministerul Apărării în Slovacia şi Cehia. Împreună, cele două sectoare menţionate au contabilizat 45% din volumul total de vânzări al companiei. În sectorul Enterprise Systems, S&T s-a concentrat în 2007 cu precădere pe contracte cu margine mare, care au generat la rândul lor viitoare proiecte de servicii. Prin urmare, abordarea a generat afaceri în acest segment, precum servicii de virtualizare a serverelor sau de armonizare a infrastructurii IT. Printre altele, S&T s-a angajat în proiecte precum cele pentru ORF (televiziunea de stat austriacă), Ukrainian High Technologies (furnizor de servicii de telecomunicaţii din Ucraina) sau Vitana (producător de alimente din Cehia). Aşa cum era de aşteptat, sectorul Enterprise Systems s-a dezvoltat în mod constant şi a atins un volum de vânzări de 287 milioane Euro.


Concentrare pe industriile, tehnologiile şi regiunile în creştere
În 2007, S&T şi-a sporit activitatea în acele domenii în care compania deţine know-how şi specialişti internaţionali. Proiectele pentru organizaţii din domeniile serviciilor financiare, producţie industrială şi comerţ cu amănuntul s-au situat în prim plan şi au fost derulate atât la nivel local, cât şi internaţional. În plus, S&T şi-a extins portofoliul de parteneri prin demararea colaborării cu JDA Software, un aliat puternic şi recunoscut la nivel global. S&T şi-a dezvoltat în câteva regiuni Centrele de Competenţă pentru tehnologii-cheie, sporind know-how-ul şi suportul operativ disponibil la nivelul întregului grup. În acelaşi timp, aceste centre de competenţă au consolidat prezenţa regională a S&T.


2008: Estimare de creştere „double digit”
Lista de comenzi pe care o înregistrează S&T este generoasă, ceea ce va permite companiei să îşi continue în mod consecvent creşterea, posibil chiar şi prin noi achiziţii. Pentru 2008, S&T estimează că va înregistra vânzări de 560-580 milioane Euro şi un EBIT de 15-17 milioane Euro, continuând în felul acesta să crească într-un ritm superior celui înregistrat de piaţa în care activează. „Suntem convinşi că bugetele alocate achiziţiei de soluţii, consultanţă şi servicii IT de cea mai înaltă calitate vor continua să crească în Europa Centrală şi de Est. Vom putea continua dezvoltarea prin utilizarea în mod optim a prezenţei noastre geografice unice, a competenţelor şi resurselor, precum şi a sinergiei integrative”, a spus Rosner. „În plus, deţinem o structură de risc stabilă, ceea ce ne asigură independenţa faţă de evoluţiile economice şi politice actuale. Nici unul dintre clienţii noştri nu generează mai mult de 4% din volumul total de vânzări. Cu alte cuvinte, suntem bine poziţionaţi”, a concluzionat Rosner.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite