Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Genesys Distributie urmareste o crestere de 50-60% in 2008

11 Februarie 2008



Desprinsă din Genesys Systems, de la care a preluat în 2006 activitatea de ,,value added distributor,, Genesys Distribuție a înregistrat în 2007 o creștere de 50% a cifrei de afaceri, atingând un volum de 15 milioane euro. Planurile de afaceri pentru 2008 prevăd o creștere de pană la 60%. Veniturile Genesys Distribuție au fost repartizate relativ uniform între activități de retail ( contracte la nivel de hypermarketuri și magazine online), parteneriate cu integratori de sisteme și rețeua proprie de reselleri. Rețeaua de aprteneri este formată din 900 de reselleri și 250 de parteneri autorizati,companii cu o bună acoperire geografică, iar politica Genesys Distribuție este de a fideliza cât mai mult aceste companii.


60% din activitatea de retail a fost generată de produsele Dell, Genesys Distribuție fiind cel mai important partener enterprise al producătorului american. Creșterea vânzărilor de produse Dell a fost de 140%, într-o bună măsură datorită și unei politici competitive de preț, astfel circa 30% din produsele Dell care au ajuns pe piața românească în 2007 au fost livrate prin Genesys Distribuție. În general vânzările de PC-uri au adus 50% din veniturile pe 2007, divizia de networking 25% , în special prin produsele Allied Telesis și Netgear, echipamentele de electroalimentare 15%, iar 10% au însemnat categoria software și periferice cu produse Citrix și National Instruments, la care se vor adăuga alte două noi brand-uri în viitorul apropiat.


Planurile pentru 2008 prevăd o creștere considerabilă, poate chiar dublare, a capacității logistice și de depozitare. La nivelul cifrei de afaceri, se așteaptă o creștere naturală de cca 40% pe fondul dezvoltării pieței de profil dar și una indusă de intrarea unor noi produse în portofoliu. Cumularea acestor factori ar putea genera o creștere de 50-60% în 2008. În ceea ce privește noile parteneriate cel mai probabil va fi vorba de distribuția unei noi game de periferice în domeniul producerii de documente dar în egală măsură compania se va orienta către extinderea diviziei de networking (echipamente de retelistica) și cresterea gamei de servere si echipamente de stocare.
Compania este prezentă din aprilie 2006și în Bulgaria prin Genesys Distribution OOD. În legătură cu prezența companiei în Bulgaria, conform lui Sorin Baltag, CEO Genesys Distribuție se va încerca replicarea modelului de business din România însă acest lucru nu este foarte facil deoarece piața bulgărească nu este la fel de matură. În prezent Genesys Distribuție are deja 10 angajați în biroul din Sofia și o serie de parteneri locali.






Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite