Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Primul telefon Nokia fabricat īn Romānia

12 Februarie 2008Nokia a început producţia de dispozitive mobile în cadrul fabricii sale de la Cluj, marcând astfel un moment important în evoluţia investiţiei companiei în România.


În cadrul evenimentului care a marcat debutul producţiei, Juha Putkiranta, Senior Vice President, Demand Supply Network Management, l-a sunat pe Ambasadorul Finlandei în România, Excelenţa Sa, domnul Tapio Saarela, anunţându-l că dispozitivul care le permite realizarea acelui apel este primul telefon Nokia fabricat în România – un model Nokia 1200.


Decizia de a amplasa noua fabrică Nokia în România a fost anunţată în primăvara anului 2007 şi reflectă cererea crescută de dispozitive mobile pe pieţele din Europa de Est şi Africa. Zona Cluj a fost aleasă datorită unui număr mare de factori, printre care disponibilitatea unei forţe de lucru calificate, logistica internă şi externă eficientă, tradiţia industrială a zonei şi nu în ultimul rând datorită posibilităţii de a construi un parc industrial pentru a găzdui furnizorii şi partenerii Nokia.


„Suntem încântaţi de faptul că oamenii din România, care ne împărtăşesc viziunea, sunt dornici să vină să lucreze la Nokia; în fiecare săptămână, noi angajaţi se alătură echipei noastre,” a declarat Juha Putkiranta. „Fabrica de la Cluj va deveni o parte importantă a reţelei noastre globale de centre de producţie şi va opera conform aceloraşi procese, cerinţe de calitate şi standarde regăsite în toate fabricile Nokia.”


Lucrările de construcţie au început în luna iulie a anului 2007, iar prima etapă s-a încheiat într-o perioadă record de doar şapte luni. Se estimează că inaugurarea oficială a fabricii va avea loc în trimestrul al treilea al acestui an. În prima etapă a demarării producţiei, Nokia va angaja la Cluj un număr estimativ de 500 de oameni, iar până la sfârşitul anului 2009, fabrica va avea aproximativ 3500 de angajaţi.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite