Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> ECM >> Stiri si comunicate

Adobe Director 11: Noua versiune de produs îmbunătăţeşte dezvoltarea multimedia

20 Februarie 2008



Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) a anunţat lansarea software-ului Adobe® Director® 11, un upgrade major al instrumentului de dezvoltare multimedia creat de companie pentru construirea de aplicaţii şi conţinut interactiv. Ultima versiune conţine un mediu de dezvoltare flexibil şi uşor de folosit care permite autorilor de multimedia, animatorilor şi dezvoltatorilor să creeze aplicaţii interactive de calitate, jocuri, e-learning şi produse de simulare.


Cu Director 11 sau o combinaţie de Director 11 şi Adobe Shockwave® Player, utilizatorii pot crea conţinut şi apoi pot publica acest conţinut simultan pe internet, CD sau DVD şi pe desktop. Acest mediu puternic vine să completeze ecosistemul Adobe de produse creative, permiţând utilizatorilor să adauge documentele Adobe Flash® SWF la proiectele Director, să se joace cu ele în Director sau Shockwave şi să le editeze cu uşurinţă folosind Adobe Flash CS3 Professional. În plus, Director 11 susţine o largă gamă de produse complementare dezvoltate de terţi, creând cel mai mare mediu de dezvoltare posibil. Director 11 permite de asemenea creatorilor de conţinut să localizeze aplicaţiile prin Unicode, să dezvolte noi niveluri de animaţie în jocuri şi simulări cu motorul fizic Ageia™ PhysX™, dar şi să redea experienţe mult mai atractive prin texte mărite şi rendering 3D autentic.


“Cu noul Director 11, utilizatorii pot să-şi dea frâu liber capacităţilor creative şi să atingă un public larg cu efort minim, producând aplicaţii multimedia mai atractive într-un timp mai scurt”, a declarat Naresh Gupta, Senior Vice President, Print and Publishing pentru Adobe. “Această lansare extrem de importantă oferă un mediu de dezvoltare puternic şi flexibil care se muleaza perfect gamei largi de produse pentru dezvoltare oferite de Adobe, permiţând clienţilor noştri să atingă cu creativitatea lor zone de animaţie 3D interactivă şi jocuri”.


Oferind cel mai consistent suport pentru documentele standard audio, video şi de imagine, Director 11 se mândreşte de asemenea cu noi instrumente, incluzând aici suport pentru tehnologia Adobe Flash 9 şi filtre bitmap care să simplifice adăugarea de caracteristici cum ar fi umbre sau strălucire textelor şi imaginilor. Produsul oferă suport atât pentru limbajul JavaScript cât şi pentru Lingo – limbajul original de scripting pentru Director – pentru programarea în mai mult de un limbaj, dar şi un script browser îmbunătăţit menit să reducă timpul de programare prin spargerea codului în bucăţi ce pot fi aranjate prin drag&drop.


“Nici o altă tehnologie nu poate livra entertainment 3D accelerat prin metode hardware pe o pagina de internet în acelaşi timp către atât de mulţi oameni din toată lumea precum reuşeşte Director şi Shockwave”, a spus Gene Endrody, CEO şi fondator al MaidMarian.com, un dezvoltator de jocuri pe internet specializat în jocuri multi-player orientate înspre comunităţi. “Director 11 îmbunătăţeşte capacitatea de a dezvolta jocuri 3D interactive cu acţiune rapidă şi produse virtuale, beneficiind de costuri eficiente şi compatibilitate cu mai multe platforme”.


Adobe Director 11 urmează să fie disponibil către finalul lunii martie 2008. Versiuni internaţionale în franceză, germană şi japoneză sunt programate să fie lansate până în luna iunie 2008. Director 11 funcţionează pe diferite sisteme de operare, inclusiv Microsoft® Windows® XP cu Service Pack 2, Windows Vista® şi Mac OS X versiunea 10.4 precum si sisteme Macintosh cu procesor Intel. Shockwave funcţionează pe toate sistemele menţionate anterior, dar şi pe Mac OS X 10.4 si sisteme Macintoch Power-PC. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.adobe.com/products/director.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite