Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

RomSoft este partenerul IBM cu cea mai mare rată de creştere

23 Februarie 2008



Integratorul Romsoft cu sediul central în Râmnicu Vâlcea a obţinut pentru 2007, la doar doi ani de la începerea relaţiei de parteneriat, IBM Growth Partner Award of Excellence. Compania, în egală măsură şi unul dintre cei mai importanţi parteneri locali ai Oracle, arată astfel decizia strategică de a-şi consolida relaţiile cu liderii industriei mondiale de IT şi a oferi clienţilor cele mai bune soluţii.
IBM Growth Partner Award of Excellence este acordat anual partenerilor IBM care obţin cea mai mare rată de creştere a afacerii. Modul de acordare a premiului ia în calcul nu doar valoarea vânzărilor realizate din produse sau servicii, ci şi creşterea generală a cifrei de afaceri a companiei, numărul clienţilor, resursele alocate, precum şi certificările obţinute. Cu acest premiu, Romsoft se alătură unui grup de 20 de parteneri de afaceri ai IBM din regiunea EMEA (Europe, Middle East and Africa) care au primit anterior această recunoaştere. Pentru un integrator, dezvoltarea unor relaţii foarte bune cu furnizorii de tehnologie este un aspect vital. Astfel, în 2001, Romsoft a iniţiat un parteneriat cu Oracle, ajungând în 2006 primul Oracle Certified Advantage Partner pe suita de aplicaţii E-Business Suite din România. Ulterior în portofoliu s-a adăugat şi suita JD Edwards, compania dezvoltându-şi în prezent competente pentru cele mai recente achiziţii Oracle, respectiv Hyperion, Siebel, Glog, Retek, Stellent. Complementar, Romsoft a dezvoltat şi alte parteneriate pentru a acoperi întreg spectrul soluţiilor ITC.

2005, anul orientării către IBM
În 2005 au fost puse bazele parteneriatului cu IBM, iar Romsoft a început să vândă echipamente IBM, în principal servere şi echipamente stocare, în cadrul proiectelor proprii. Personalul RomSoft a fost instruit şi certificat IBM pe domeniile vânzări, tehnic şi suport pentru servere, stocare şi soluţii pentru system p. (platforme dezvoltate pe tehnologia Power, destinate sistemelor de operate AIX şi Linux). Asemenea parteneriatului cu Oracle, în cadrul căruia Romsoft a înfiinţat o divizie dedicată, au fost investite resurse importante şi pe linia de business cu IBM, cu scopul de a oferi un standard ridicat de calitate. Conform afirmaţiilor lui Roman Radanov, Channel Sales Manager, General Business, IBM CEMAAS, relaţiile dintre RomSoft şi IBM s-au consolidat într-un ritm alert în 2007 în urma investiţiilor RomSoft în tehnologie, dar mai ales în urma alocării suplimentare de resurse umane şi dezvoltării de soluţii la cheie bazate pe platformele IBM.
,,Parteneriatele cu Oracle, IBM sau Cisco nu au fost niciodată un scop în sine, ci o cale să oferim clienţilor cele mai bune soluţii, ne-a declarat Claudia Ursăţeanu, director general, RomSoft, soluţiile IBM ne-au ajutat să obţinem numeroase succese în anul 2007 în diferite industrii, cum ar fi Autoritatea Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Ministerul Finanţelor Publice, Boromir, Consiliul Judeţean Ilfov, Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor. În aceste proiecte am utilizat servere x3650, x3950, servere Blade şi echipamente SAN storage DS 8100. Pentru noi IBM este un partener cheie şi suntem onoraţi că am primit acest premiu.“


Strategia pentru 2008
Ca parte a strategiei viitoare a companiei, RomSoft a inclus pregătirea unor pachete la cheie pentru IMM, care vor cuprinde aplicaţii Oracle JDE şi servere IBM. Acestea vor veni în întâmpinarea cerinţelor acestui segment de piaţă cu o soluţie eficientă, având în vedere tehnologiile folosite şi accesibile din punctul de vedere al raportului preţ/calitate.
De asemenea, RomSoft îşi va consolida poziţia în sectorul public, estimând creşterea vânzărilor atât pentru echipamente hardware cât şi pentru licenţe
Oracle cu 50% faţă de anul 2007, ca urmare a fondurilor structurale care vor fi absorbite de acest sector.
Romsoft are în prezent peste 90 de angajaţi şi peste 100 de referinţe Oracle şi IBM. Compania este certificată ISO 9001 pentru implementarea şi menţinerea sistemului de management al calităţii în activităţile sale, ISO 14001 pentru implementarea şi menţinerea sistemului de management de mediu şi ISO 18001 pentru implementarea şi mentinerea sistemului de management al sănătăţii şi securităţii ocupaţionale. Ca integrator, Romsoft urmăreşte o abordare completă şi neutră a problematicii IT. Astfel, compania şi-a dezvoltat abilităţi de integrare atât pe segmentul aplicaţii software
(Oracle, JD Edwards) hardware servere sau centre de date (IBM, HP, Fujitsu Siemens) cât şi o perspectivă amplă ce include şi consultanţă, reţelistică, comunicaţii, securitate (Vodafone, Cisco etc.)



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite