Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

De ce un MBA īn Managementul Proceselor Şi Proiectelor?

23 Februarie 2008



„Importanţa din ce în ce mai mare acordată managementului proiectelor şi proceselor în corporaţii precum Raiffeisen Leasing Austria a fost factorul determinant pentru a aprofunda aceste arii. Educaţia de specialitate este absolut necesară pentru a stăpâni aceste probleme“, este de părere Alexander Hartner, product management director în cadrul Raiffeisen-Leasing Austria şi cursant al programului Professional MBA în Project & Process Management.
Începând din mai 2008, Viena University of Economics and Business Administration şi ROLAND GAREIS CONSULTING vor lansa în România programul Professional MBA in Project & Process Management în cooperare cu Universitatea Politehnică Bucureşti. Programul se adresează managerilor de proiecte şi procese, managerilor din companiile orientate pe proiecte şi consultanţilor în managementul proiectelor, proceselor şi programelor.
Modulele programului MBA sunt susţinute de o echipă internaţională de lectori cu o bogată experienţă academică şi profesională. Cursurile au loc la sfârşit de săptămână. Pe durata a 18 luni, participanţii dobândesc abilităţi de conducere a afacerilor şi se specializează în project & process management. Locul de desfăşurare este Bucureşti, cu excepţia unei săptămâni la Viena în care cursanţii iau parte la conferinţa internaţională „happy projects“, unde au ocazia să afle din experienţa celor care au finalizat acolo programul MBA.

Curicula programului a fost elaborată de Prof. Univ. Dr. Roland Gareis, Directorul Academic al programului şi autor al cărţii Happy Projects.
“Happy Projects!” nu este o promisiune, ci mai degrabă o urare adresată celor care gândesc şi trăiesc în mijlocul proiectelor. Şansele de a ne bucura de “Happy Projects!” cresc semnificativ prin urmarea acestui program şi prin aplicarea ulterioară a modelelor şi metodelor furnizate în cadrul său.”
Helmut Meixner, responsabil strategie şi organizare în cadrul Energie Gasnetz GmbH Viena şi absolvent al acestui program, declară: “Absolvirea acestui MBA în managementul proiectelor şi proceselor a contribuit profund la dezvoltarea tuturor ariilor de management relevante pentru mine. A fost o investiţie atât la nivel personal, cât şi profesional, care a meritat efortul. Am apreciat în special caracterul practic şi calitatea lectorilor.”
Ursula Fischer, Project Manager în cadrul companiei RBS Projekt Management GmbH, având sediul în München (Germania), enumeră beneficiile pe care le-a remarcat prin absolvirea acestui program: “Ca şi companie de consultanţă în domeniul real-estate, derulăm activitatea noastră prin proiecte. Managementul de proiect aplicat în mod profesionist este prin urmare unul din factorii noştri cheie de succes. Acest MBA a fost ingredientul ideal ce s-a adăugat pregătirii mele de
architect. Modulele de specializare în managementul proiectelor şi proceselor au constituit o excelenta bază metodologică. Am aplicat metodele de o manieră practică
în proiecte reale şi lucrând în echipă. Am apreciat de asemenea schimbul de experienţă cu cursanţii din alte industrii sau organizaţii. Absolvind acest MBA mi-am dezvoltat abilităţile care te propulsează catre o poziţie de top management.”
Programul de MBA oferă o diplomă în project & process management eliberată de către Vienna University of Economics and Business Administration. Programul este acreditat EQUIS.
Cu sediul central în Viena, ROLAND GAREIS CONSULTING derulează de mai bine de 20 ani programe de training
şi consultanţă în managementul proiectelor, proceselor şi programelor. Prin activităţile derulate în Romania încă din 2005, RGC srl. oferă servicii de management al schimbării, precum şi servicii în managementul proiectelor şi proceselor către companiile orientate pe proiecte. Câţiva dintre clienţii săi cei mai cunoscuţi în România sunt Petrom, BCR, Rominserv sau AC Nielsen, Austrian Airlines, Creditanstalt Bankverein în Austria. Din 2007, PMI a acordat companiei ROLAND GAREIS CONSULTING statutul de Registered Education Provider.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite