Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Acces la Internet prin Wirefree™ Broadband de la Orange

21 Septembrie 2004



Comunicarea are un rol esential si de aceea Orange isi propune sa fie mereu inovativ pe piata romaneasca si sa ofere clientilor sai cele mai potrivite solutii de comunicare.


Bernard MoscheniServiciul Wirefree™ Broadband lansat de curand de Orange vine in intampinarea necesitatilor clientilor de acces la Internet de banda larga, in special din segmentul privat care in prezent nu este acoperit de providerii de Internet. Wirefree™ Broadband ofera conectare de banda larga la servicii de Internet, e-mail si web hosting pentru orice locuinta sau sediu de firma care se afla in aria de acoperire. intrucat conectarea este realizata cu un modem radio, utilizatorii au posibilitatea sa pozitioneze computerul oriunde in casa sau in birou.


Wirefree™ Broadband ofera utilizatorilor urmatoarele beneficii:

  • viteza mare de conectare la Internet
  • acces nelimitat la Internet si asigurarea calitatii serviciului chiar si in perioadele de varf prin garantarea largimii de banda minime
  • acces on-line la Internet, nefiind necesara autentificarea prin nume de utilizator si parola
  • libertate de miscare in interiorul locuintei sau a biroului
  • instalare gratuita, usoara si rapida


    Tehnologia folosita pentru transportul de date este Wireless IP in 3.5GHz, tehnologie oferita pentru prima data in Romania de Orange. Pentru conectare sunt necesare un PC sau Laptop si modem-ul radio furnizat de catre Orange la achizitionarea serviciului. Conectarea intre calculator si modem-ul radio este USB sau Ethernet. Banda de frecventa in care functioneaza modem-ul radio este 2.5 GHz.


    Tehnologia se adreseaza in special zonelor rezidentiale (zone de case si cladiri cu maxim 1-2 etaje) si parcurilor industriale in care pe o suprafata mai extinsa se afla birouri de firme. in cazul aglomerarilor urbane cu blocuri inalte si o densitate foarte mare de utilizatori pe mp, nu se mai poate garanta calitatea serviciului in aria de acoperire. Modem-ul radio capteaza semnalul de la statia de baza chiar la o distanta de 6–8 km. Totusi pentru a asigura calitatea si stabilitatea serviciului Orange recomanda ca abonatul sa nu fie mai departe de 3–4 km fata de statia de baza. Aria de acoperire publicata reprezinta un sector de cerc cu raza de 2 km.


    Wirefree™ Broadband include urmatoarele servicii:

  • acces nelimitat la Internet de banda larga (128 kbps, 256 kbps, 512 kbps)
  • cont de e-mail cu 20 MB spatiu memorie in domeniul nume@ orangenet.ro pentru persoane fizice sau nume@companie.ornet.ro
    pentru persoane juridice
    n spatiu de gazduire pagina web de 20MB in domeniile oferite de Orange www.nume.orangenet. ro, www.companie.ornet.ro sau in orice domeniu apartinand clientului


    In plus clientii pot beneficia de cont suplimentar de e-mail (20MB), spatiu suplimentar de memorie de e-mail (multiplu de 10MB) precum si spatiu suplimentar pentru gazduire pagina web (multiplu 10MB).


    In prezent WirefreeTM Broadband este disponibil in Bucuresti, in zona Baneasa-Pipera-Iancu Nicolae urmand ca in viitor aria de acoperire sa fie extinsa. Pana la sfarsitul lui 2005 Orange intentioneaza sa acopere alte 9 zone rezidentiale si parcuri industriale in Bucuresti si orasele mari: Constanta, Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov, Iasi, etc. Orange este preocupat in permanenta de gradul de satisfacere a clientilor sai, oferind solutii stabile, de calitate si usor de utilizat.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite