Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Concurs pentru eComunitati Locale

21 Septembrie 2004



Site BhIn cadrul Conferintei Anuale ANIAP, se desfasoara si concursul Comunitatea Virtuala care premiaza cele mai bune si mai interesante realizari in domeniu. Atentia tot mai mare acordata mediului de comunicare electronic, inclusiv modalitatilor electronice de plata a taxelor si impozitelor a facut ca tot mai multe comunitati locale (Consilii Judetene, Municipii, Orase) sa puna la dispozitia cetatenilor astfel de interfete de eAdministration. Cum resursele investite sau inspiratia difera de la un caz la altul si rezultatele difera. De aceea Comunitatea Virtuala si-a propus sa identifice cazurile de succes, iar cea mai buna realizare sa reprezinte Romania la concursul european similar Golden Crest. Castigatorii editiilor precedente au fost: in 2002 – Stara Zagora (Bulgaria), Most (Cehia), Tapa (Estonia), Vilnius (Lituania), iar in 2003 – Szczecin (Polonia), Nove Zamky (Slovacia), Viena (Austria).


Site CtConcursul se desfasoara pe trei sectiuni: Consilii Judetene, Municipii si Orase, iar anul acesta s-au inscris in total 14 lucrari. La aceasta editia am facut parte din juriu si pot psune ca nu a fost o slujba simpla. Evaluarea nu a lasat loc nici unui subiectivism, criteriile fiind foarte pretentioase si exacte.


Numarul maxim de puncte ce putea fi acordat era 15, punctandu-se: existenta informatiilor legate de identificarea institutiei ca locatie si activitate, de serviciile electronice oferite, de informatiile publice oferite cetatenilor, de asigurarea transparentei, toate aceste grupate in categoria Continut si Relevanta, si aspecte legate de Grafica si Acces la informatii. in aceasta a doua categorie au fost punctate: grafica, timpul de incarcare al paginilor, existenta motoarelor de cautare, a versiunilor lingvistice, etc. Foarte bine au fost evaluate si existenta mijloacelor multiple de acces la informatii cat si securizarea accesului la datele personale ale utilizatorilor, mai ales pentru sistemele de plata on-line a taxelor si impozitelor.
Categoria Consilii Judetene a fost castigata de portalul CJ Bihor (www. cj.bihor.ro – foto stanga), alte inscrieri fiind: CJ Harghita (www.cjhr.ro) CJ Teleorman (www.cictelnet.ro) CJ Salaj (www.cjsalaj.ro) si CJ Dambovita (www. cjd.ro).


La categoria Municipii s-a impus Primaria Timisoara (www.primariatm.ro) dar la un nivel foarte ridicat a fost si portalul Sibiului www.sibiu.ro. Website-ul de la Constanta (www.primaria-constanta.ro – foto dreapta), participant de asemenea la aceasta categorie a castigat Marele premiu si va reprezenta Romania la concursul Golden Crest. Au mai participat portalurile de la Tg. Jiu, Aiud, si Ploiesti. www.otopeniro.ro s-a detasat la categoria Orase, la care s-au mai inscris Aninoasa si Cavnic.


Din juriu au facut parte reprezentanti
ai asociatiilor autoritatilor locale si centrale, reprezentanti ANIAP, jurnalisti.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
wpaul
Portalul CJ Bihor se afla la adresa http://www.cjbihor.ro/
24 Septembrie 2004, 10:44:56