Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

BitDefender protejeaza reteaua Primariei Municipiului Bucuresti

21 Septembrie 2004



“Volumul foarte mare de date si
informatii existente in comparti-
mentele Primariei Municipiului Bucuresti, face ca managementul
datelor si informatiilor sa constituie o functie centrala a institutiei. Coordonarea si administrarea informatiilor constituie o problema strategica de importanta majora“ considera Ioana Raicu, director IT Primaria Municipiului Bucuresti.


Tot de importanta majora a fost considerata si protectia acestor informatii vitale. BitDefender administreza protectia pentru 8 servere de fisiere, un server de mail si peste 300 de statii de lucru prin solutii dedicate acestor componente: BitDefender for File Server, BitDefender for Exchange, BitDefender Standard Edition si consola de administrare pentru toate acestea: BitDefender Enterprise Manager.


Primaria Municipiului Bucuresti reprezinta cea mai vasta implementare BitDefender in cadrul administratiei publice din Romania. De altfel, SOFTWIN, divizia BitDefender, este un principal furnizor de solutii de securitate pentru administratia publica, fapt confirmat si de recenta recunoastere de „Partenerul anului 2003“ conferita de singura asociatie a profesionistilor IT din administratia publica – ANIAP.


„Ne putem mandri cu o serie de implementari de succes in administratia publica, unde nevoia de securitate a datelor este poate mai importanta decat in alte domenii: Primaria Arad, Consiliul Judetean Constanta, Consiliul Judetean Mehedinti, Consiliul Judetean Mures, Consiliul Judetean Dambovita, Primaria Sectorului 3, Consiliul Judetean Giurgiu etc. Venim in intampinarea institutiilor din administratia publica cu produse romanesti capabile sa acopere orice nevoie de protectie din retelele informatice (indiferent de platforma, versiune, intindere sau marime) si preturi extrem de flexibile. Aceste preturi mici reprezinta un alt atu BitDefender pe piata romaneasca, alaturi de gama de servicii, si asta datorita faptului ca suntem singurul producator intr-o piata in care celelalte produse antivirus sunt distribuite.“ spune Oliviu Talianu, BitDefender Country Manager.


Aceste avantaje au fost percepute de partenerul nostru Intrarom, cistigator al licitatiei organizate de Primaria Municipiului Bucuresti pentru implementarea Sistemului Informatic Integrat. impreuna cu echipele Intrarom, a fost efectuata o analiza riguroasa a arhitecturii retelei, urmand ca etapa de implementare sa se desfasoare conform planului rezultat.


Instalare, cursuri de instruire,
verificari periodice


Revenind la Primaria Municipiului Bucuresti, un aspect inedit este faptul ca, dupa instalarea automata a produsului BitDefender Standard Edition prin consola Enterprise Manager, peste 300 de angajati ai primariei au participat la cursuri de instruire - pentru utilizarea BitDefender si in probleme legate de virusologia IT.
„in conditiile in care atacurile informatice sunt din ce in ce mai acute, am considerat ca orice utilizator de calculator din primarie are nevoie de un minim de cunostinte in configurarea protectiei pe care o confera BitDefender. Chiar daca actualizarile BitDefender Standard Edition, instalat pe statiile de lucru, se fac automat prin serverul de update local instalat in sediul nostru, mai sunt si alte operatiuni, care este bine sa fie cunoscute, de exemplu, operatiunile de scanare la cerere.” continua Ioana Raicu.


Mai mult, un inginer de suport tehnic BitDefender se deplaseaza in fiecare saptamana la sediul primariei, pentru verificari periodice ale modului in care sunt utilizate produsele, dar si rezolvarea unor cerinte specifice.


Upgrade de versiuni aproape instantaneu
Desigur, pentru o astfel de retea, o consola de administrare, un punct de control din care sa fie urmarita protectia fiecarui calculator din retea era primordiala. BitDefender Enterprise Manager este produsul special conceput pentru o astfel de nevoie.


Prin aceasta consola s-a realizat trecerea de la versiunea 7.1 la 7.2 a BitDefender Standard Edition, o singura comanda din consola instaland noua versiune „peste“ cea anterioara, pe fiecare din cele peste 300 de statii.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
pizda matii
02 Mai 2007, 10:12:08