Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

IDC Security: Piaţa de securitate din România a crescut cu 13% în 2007

28 Februarie 2008



IDC România a organizat în 20 februarie 2008 conferinţa IDC Security Roadshow 2008 cu suportul partenerilor regionali şi locali: Microsoft România, Trendmicro, Qualys, Fortinet, Symantec, IBM ISS, Blue Coat şi partenerul de conţinut ISACA, precum şi a revistei MArketwatch ca partener media . Evenimentul a fost deschis de prezentări care au evidenţiat primele 10 previziuni IDC privind securitatea IT în 2008 , tendinţe de pe piaţa securităţii IT, sau cum se pun bazele unei strategii de securitate totală.
În postură de invitat VIP a fost Marcus Ranum, Chief of Security , Tenable Sec. Inc, cel care a creat primul firewall comercial şi a câştigat premiul International Systems Security Association (ISSA). Discursul său s-a axat pe noţiunile de Cybercrime, cyberterorism, cyberwar şi forma viitoare a securităţii IT în acest context. “Oricine poate vedea cum computerizarea patrunde virtual din ce in ce mai mult in vieţile noastre, dar totuţi , să nu uităm că odată cu conectarea şi comoditatea apar aspectele întunecate ale umanităţii precum: infracţiuni, teroare şi războaie. Putem privi oare spre un viitor lipsit de aceste probleme? “ spune dl Ranum. Prezentarea dlui Ranum a extrapolate câteva tendinţe viitoare, în încercarea de a răspunde la întrebarea : va fi oare în viitor, spaţiul cybernetic un loc sigur ssau va fi un camp de luptă?
Dl. Călin Mirea a estimat piaţa de securitate IT din România la 12, 72 milioane USD în 2007, în creştere cu aproximativ 13% faţă de 2006 . “Soluţiile de securizare a conţinutului şi de management al ameninţărilor (antivirus, anti-spyware , VPN, anti-spam, etc.) împreună cu soluţiile de management al identităţii au reprezentat cea mai mare parte a pieţei de securitate IT din România, cumulând o cotă de piaţă de peste 90%”, cum spunea Dl. Mirea.
Vendorii au adăugat noi componente soluţiilor tradiţionale ca răspuns la complexitatea şi multitudinea amemninţărilor. Astfel, soluţiile de securitate disponobile azi tind să înglobeze nu doar antivirus , ci şi funcţii de antispam, firewall, securizare a reţelei , control al accesului. Tendinţa de a îngloba tot mai multe componente în soluţiile de securitate, având ca ţel o strategie de securitate totală, este cu atât mai pronunţată azi, când numărul punctelor de vulnerabilitate a crescut exponenţial. Nu toţi utilizatorii sunt conştienţi de existenţa unei “infrastructuri IT extinse” a companiei, infrastructură care devine extrem de vulnerabilă atacurilor prin folosirea unei aplicaţii care intră în rutina zilnică – de la accesarea de la distanţă a emailului până la utilizarea aplicaţiilor de instant messaging sau file sharing.”
IDC IT Security Roadshow crează un forum care ajută organizaţiile să analizeze o gamă largă de probleme de securitate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite