Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ISACA Romania Certificarile CISA si CISM

24 Septembrie 2004



Alexandru AndriescuISACA®, Information Systems Audit and Control Association® – Asociatia de Audit si Control a Sistemelor Informatice – este cea mai cunoscuta autoritate in domeniul auditului, controlului si managementului securitatii sistemului informatic. ISACA a fost fondata in 1969 si are astazi 200 de filiale in peste 60 de tari, numarand peste 35.000 de membri.


Misiunea ISACA
Misiunea ISACA este de educare, formare profesionala si imbunatatire a cunostintelor peroanelor care activeaza in domeniile de audit, control si securitate a sistemelor informatice. De asemenea, ISACA sustine o activitate continua de cercetare prin implicarea activa in dezoltarea de standarde, de reguli de buna practica pentru managementul si auditul sistemelor informatice. in cei peste 30 de ani de functionare ISACA a creat si perfectionat:

  • un set de standarde folosit ca ghid pentru activitatile de audit si control a sistemelor informatice – COBIT®
  • un program de certificare recunoscut international pentru activitatile de audit si control a sistemelor informatice precum si pentru domeniul securitatii informatiei – Certified Information Systems Auditor™ (CISA®) si Certified Information Security Manager™ (CISM®);
  • un Cod de Etica Profesionala pentru desfasurarea activitatilor si a comportamentul membrilor asociatiei;


    CISA® si CISM®
    Certified Information Systems Auditor™ (CISA®) – este certificarea reprezentativa a asociatiei. De la infiintare in 1978, examenul de certificare CISA a evaluat cunostintele candidatilor in domeniul auditului, controlului si managementului sistemului informatic. Certificarea CISA este astazi recunoscuta si acceptata la nivel mondial ca un simbol al excelentei si este detinut de mai mult de 29.000 de persoane din intreaga lume.


    Certified Information Security Manager™ (CISM®) – este noua certificare a asociatiei, si se adreseaza profesionistilor experimentati din domeniul securitatii informatiei. Certificarea CISM este orientata catre persoanele din cadrul companiilor care se ocupa cu managementul sistemului de securitate, cu managementul riscului precum si cu elementele de proiectare si securizare la nivel conceptual. Certificarea CISM se adreseaza profesionistilor care trebuie sa aiba o vedere de ansamblu asupra intregului sistem informatic, prin managerizarea, proiectarea, monitorizarea si evaluarea cotinua a programului de securitate a informatiei din cadrul unei companii.


    ISACA in Romania
    Filialele din fiecare tara ale ISACA poarta numele de „CHAPTER“. Astazi in cei peste 2 ani de functionare ISACA Romania, al 172-lea Chapter recunoscut de ISACA, numara 52 de membri, dintre care 7 sunt certificati CISA si 2 CISM.


    In cadrul intrunirii anuale a ISACA, asociatiei „ISACA ROMANIA CHAPTER“ i-a fost decernat premiul „K. Wayne Snipes“ – Cel mai bun Chapter local in anul 2003 din zona Europa si Asia. Acest premiu a fost acordat in urma unei monitorizarii ample si exigente respectand cele cinci criterii de evaluare ale Chapter-urilor: organizare, activitate, dinamica, coordonare si rezultatele membrilor. Asociatia ISACA Romania Chapter, a fost reprezentata de catre dl. Alexandru Andriescu – Presedinte si dl. Viorel Crudu – Vicepresedinte. Domnului Alexandru Andriescu, i-a fost inmanat premiul de catre dl. Ray Butler – Vicepresedinte al ISACA INTERNATIONAL. De asemenea, ISACA Romania Chapter a primit premiul 3 pentru activitatea de marketing si website. „Pentru anul 2004, ISACA Romania Chapter isi propune organizarea mai multor activitati de promovare a obiectivelor principale: dinamizarea interesului pentru auditul de IT, ridicarea calitatii si impunerea nivelului international in domeniul de audit, cooptarea de noi membrii, organizarea examenelor de certificare CISA si CISM in Romania, suport pentru membri care doresc sa obtina certificarea CISA sau CISM, organizarea unor seminarii pentru promovarea Chapter-ului, organizarea de cursuri pregatitoare pentru examenele de certificare“, a declarat domnul Alexandru Andriescu, Presedintele ISACA Romania Chapter.


    Obiectivele ISACA Romania Chapter?

  • Scopul principal al ISACA Romania Chapter este informarea, pregatirea si perfectionarea profesionistilor in domeniul auditului, controlului si managementului securitatii sistemului informatic. Alte obiectivele sunt: promovarea catre persoanele responsabile cu managementul sistemului informatic a importantei auditului si controlului necesar pentru organizarea efectiva si utilizarea optima a tuturor resurselor sistemului informatic; informarea membrilor cu cele mai recente metode si tehnici de audit si control ale sistemului informatic; etc


    Beneficii pentru membri

  • acces la programe convenabile de educatie continua, cercetare si publicatii;
  • oportunitati de schimb de informatii prin seminariile si intalnirile organizate de ISACA Romania Chapter;
  • oportunitatea de a participa la evenimentele locale, publicatii si proiecte de cercetare;
  • subscriptii la canalele informationale ale chapter-ului;
  • acces la informatiile ISACA;


    ISACA a fost recent nominalizata de catre revista “Information Security” printre cele mai influente cinci organizatii non profit din domeniul securitatii informatiei.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite
    valerian
    Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum poate cineva sa devina auditor(CISA)?Se face un curs?Am vazut pe site-ul Simtex ca ei organizeaza un curs de formare auditori externi pentru SMSI. Daca puteti, va rog sa-mi raspundeti. Va multumesc!
    13 Iulie 2011, 08:29:19